Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Zubni konac nije samo za zube: Na ovih šest načina čuva zdravlje cijelog tijela!

Shutterstock
20.02.2024.
u 07:00

Taj tanak konac može učiniti još puno toga za vaše zdravlje

Američko dentalno udruženje preporučuje voditi zubni konac uz luk zubnog mesa tik uz sami početak zuba te ga provući između zubi pokretima gore-dolje, piše Eating Well.

Čišćenje zubnim koncem može štiti zdravlje srca, zglobova te vam pomoći izgubiti kilograme. Evo 6 stvari koje će ova zdrava navika učiniti za vas.

VEZANI ČLANCI:

Poboljšava imunitet: Jeste li znali da ćete tako zaštiti od infekcije i desni i okolna područja? Jednom kada se bakterije nastane u usnoj šupljini one lako i brz mogu otputovati do vašeg grla i pluća te tako uzrokovati kroničnu astmu ili upalu pluća.

Sprječava pretilost: Želite se riješiti kilograma? Kladimo se da nikada ne biste pretpostavili, ali čišćenje zubnim koncem može pomoći u ostvarenju plana. Znanstvene studije su povezale plak (i parodontozu) s većim postotkom masnoće u tijelu.

Smanjuje rizik od infarkta: Medicinska istraživanja povezuju zdravlje zubi i zdravlje srca. Zašto? Razlog je taj što loša oralna higijena može dovesti do krvarenja desni, a na taj način bakterije dobivaju put u krvotok, gdje mogu započeti stvaranje ugrušaka – vodeći uzrok srčanih bolesti

GALERIJA: Imate neugodan zadah, a zubi su vam zdravi? Ovo su mogući razlozi! 

 
1/7

Štiti bebu u trbuhu: Svaka je trudnica upoznata s činjenicom da je zube potrebno pregledavati tijekom trudnoće. Što više bakterija imate na jeziku i zubima, veće su šanse za prijevremeni porod, kažu istraživanja.

Regulira razinu šećera u krvi: Ako ste dijabetičar, šanse su da imate i neku bolest desni ili parodontozu. Studije pokazuju kako pacijenti koji paze na higijenu usne šupljine imaju jaču kontrolu nad razinom glukoze. Trebali biste svakodnevno čistiti zube koncem.

Umiruje bol izazvanu artritisom: Ako patite od boli u zglobovima i upala uzrokovanih artritisom, čišćenje zubnim koncem može spriječiti bol pa čak i upalu koja se može širiti zbog upaljenih desni sve do zglobova. 

Stomatolog otkrio: Ova pića trebate izbjegavati prije i nakon dolaska na pregled!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije