Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ordinacija.hr

Znate li što je prirodna kontracepcija i kako se provodi?

Žena u donjem rublju
Foto: Thinkstock
15.05.2015.
u 12:56

Koje sve metode postoje, kako ih primijeniti te koliko su pouzdane, objašnjava dr. med., specijalistica ginekologije i porodništva Jadranka Belan Žuklić.

Prirodne metode kontracepcije sve su popularnije među parovima koji ih koriste kako bi izbjegli neželjenu trudnoću bez korištenja kontracepcijskih sredstava.

Koje sve metode postoje, kako ih primijeniti te koliko su pouzdane, objašnjava dr. med., specijalistica ginekologije i porodništva Jadranka Belan Žuklić.

Prirodna kontracepcija način je sprečavanja trudnoće koji se temelji na prepoznavanju "plodnih i neplodnih dana" žene te na temelju toga na periodičnom suzdržavanju od spolnih odnosa tijekom plodnih dana u ciklusu.

Da bi se primijenile ove metode, potrebna je motivacija i sudjelovanje oba partnera te poznavanje osnovnih fizioloških zbivanja tijekom menstruacijskog ciklusa.

Cijeli članak o prirodnoj kontracepciji i kako se provodi pročitajte na portalu Ordinacija.hr

>>Je li moj penis normalan?

Komentara 3

DU
Deleted user
13:51 15.05.2015.

Iz vlastitog iskustva mogu reci da je metoda je dobra u podizanju nataliteta. Tko ne vjeruje neka proba.

Avatar Selina_
Selina_
17:21 15.05.2015.

Imam isprekidan san, budim se nekoliko puta po noći i idem na wc, menstruacija mi nije redovita, iscjedak jedan dan imam jedan nemam. Uz ove metoda zatrudnila bi drugi dan. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije