Znate li koje namirnice se moraju prati prije upotrebe, a koje ne?
Pranje neke hrane može dovesti do širenja bakterija i ostalih negativnih posljedica.
Komentari 6
......kad pročitaš....Mnogi misle da će pranjem piletine prije kuhanja riješiti problem bakterija, no time ih samo šire na ruke i kuhinjsku radnu površinu zbog špricanja vode. Bakteriju ćete uništiti tako da meso dobro skuhate ili ispečete.......onda shvatiš da je piletina kontaminirama bakterijama.......da je zarazna....znači kad uzmeš u ruke svježu piletinu....moraš oprati ruke da solnom kiselinom...civilizacijsko dostignuće....
haahhahahahahah bez sapuna hahahahahha
Ne prihvacam ovu "novu logiku"... Prali ili ne prali bilo koje meso, kuhanje ili pecenje bi trebalo unistiti sve bakterije na njemu. A meso se i ne pere da bi se bakterije odstranile s njega nego zbog drugih mogucih necistoca ili ugrusaka krvi. Bakterije su svuda oko nas i na nama samima! Ako je vjerovati strucnjacima, imamo ih preko 500 razlicitih vrsta samo na rukama u bilo koje vrijeme! Uvijek sam sve prao, izuzev orasastih plodova, suhog voca i naravno... suludo mi je prati tjesteninu! Hvala Bogu, nikad nisam imao trovanje hranom, neku alergiju ili bilo kakav drugi problem koji bi mogao biti prouzrokovan hranom.
-tihpiletina se izgleda ne smije prati da ne bi slučajno s nje skinuli sve one antibiotika kojima je nafilana jer koliko ja pamtim, nekad su ljudi istu prali bez problema tko se sječa onog domaćeg uzgoja i klanja piceka koji je trajao tamo negdje do 90-tih, zna jako dobro da se picek nekoliko puta prao, zamrzavao pa opet prao prilikom odmrzavanja.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ne kužim, kako ću oprati orahovu jezgru ili suhu smokvu?