Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Znate li kako pohraniti avokado da duže traje? Evo kako će ostati svjež i do mjesec dana!

Shuttershock
30.05.2022.
u 07:00

Avokado obično brzo istrune, no postoje određeni načini kako mu možete produžiti vijek i do nekoliko tjedana

Osim sirov, avokado je izvrstan za razne umake, namaze, salate i smoothie, no nažalost ne traje dugo. Zbog topline i svjetlosti brzo postane prezreo i istrune pa je jedna tiktokerica otkrila nekoliko savjeta kako ga pohraniti da dulje bude svjež.

Kako piše Express, sve što trebate napraviti je staviti cijeli zreli avokado u posudu s hladnom vodom i onda u hladnjak. Na taj način on u hladnjaku može trajati do mjesec dana i cijelo vrijeme biti svjež kao prvi dan,

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Inače, avokado treba pohraniti cijeli, a ne narezan jer ga kora štiti od oksidacije i sprječava proces zrenja. U hladnjaku ga je idealno čuvati u ladici za voće i povrće, koja je najhladniji dio hladnjaka s najmanje vlage. 

Ako imate avokado već prepolovljen na pola, polovice ćete sačuvati tako da ih polijete s malo limunovog soka, soka limete ili maslinovog ulja, zamotate u plastičnu foliju i stavite u hladnjak. U hladnjaku bez posude s hladnom vodom avokado može potrajati dva do tri dana. 

Nedostaje vam energije kroz dan? Pojačajte je s ovim stvarima - umjesto nekoliko šalica kave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije