Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Znate li gdje je najbolje držati čips; da bude još hrskaviji i ukusniji?

Shutterstock
05.05.2022.
u 09:30

Kuhinjski ormarić nije najbolje mjesto za pohranu čipsa, a i okus i hrskavost će se jako brzo izgubiti..

Ako ste mislili da čips ne možete držati nigdje drugdje i da je kuhinjski ormarić jedino dobro mjesto, razmislite ponovno. Stručnjaci kažu da ljudi najčešće čips pohranjuju na krivom mjestu, te da postoji način da mu se produlji rok trajanja.

Kako piše Express, stručnjaci iz prehrambene industrije često ljudima na društvenim mrežama dijele savjete za skladištenje hrane kako bi im proizvodi što dulje trajali i tako im pomogli uštedjeti, a sada su napisali da je čips najbolje držati - u zamrzivaču!

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5

Svejedno je, ističu, o kojem čipsu se radi, ako ga stavite u zamrzivač možete mu produžiti trajanje čak za nekoliko mjeseci. Naime zbog niskog udjela vode u čipsu temperatura u zamrzivaču neće na njega učinak koji ima na većinu proizvoda, što znači da se čips neće smrznuti već se se samo ohladiti.

Prema stručnjacima, postoji mnogo anegdotskih dokaza da će im držanje u zamrzivaču pomoći da dulje traju, a neki korisnici društvenih mreža kažu da tako već i rade; i da zamrzavanje zaista djeluje.

- Čips je najboljeg okusa kada ga izvadite iz zamrzivača! - napisao je jedan.

- Uvijek stavljam čips u zamrzivač jer mu to poboljšava okus i čini ga hrskavijim... - komentirao je drugi. 

Na ideju za ovaj trik su, kažu, došli kad je nedavno pokrenuta rasprava može li se čips jesti i nakon što mu istekne rok trajanja, a Američka Agencija za standarde hrane potvrđuje da se grickalice poput čipsa mogu bez straha jesti i nakon što je prošao rok napisan na ambalaži.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije