Znate li čime je punjen ovaj 'originalni' burek? Biste li ga kušali?
Tako mirisi svježe pečenog bureka punjenog mesom, krumpirom, špinatom i svježim sirom, ali i jabukom, namamit će mnoge u pekarnice.
Komentari 4
kae to 'beograd'???
Zagrepčanec, burek je samo od mesa.
Kao prvo: na hrvatskom jeziku je burek sve ono što se na bosanskom naziva pitom i burekom. Kao drugo: bosanskohercegovački bureci su svi, u biti, ono što se kod nas, u Hrvatskoj i na hrvatskom jeziku naziva savijačom ili, regionalno, štrudlom. Na hrvatskom jeziku i u Hrvatskoj pita je kolač od prhkoga tijesta koje se ravno polaže a ne savija se kao u savijači, dok je na bosanskom jeziku pita u biti ono što je kod nas savijača, dakle od tankog i motanog tijesta. Kao treće: burek je tursko jelo i u biti oni tamo nazivaju burekom veliki broj različitih "kolača" koji mogu biti motani ili "zgužvani" (kao oni trokutasti bureci koje mi ovdje jedemo, a mogu se puniti bilo čime, od sira, preko zelenila do mesa i uvijek ih nazivaju börek, samo su, prema izgledu dali još dodatne nazive za pojedine vrste bureka (npr. cigar-burek)... Pogledati na Wikipediji članak pod nazivom Börek pa će vam sve biti jasno.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Sorry Zagrepčanec, to nije u hrvatskom jeziku vec lokalnom, zagrebackom dijalektu.