Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Život u pedesetim godinama – najskuplje razdoblje ikada

ŠOPING NOVCI RODITELJ DIJETE NOVAC
Photos.com
18.02.2012.
u 08:48

Umjesto uživanja u zlatnim godinama, 50-te većini donose ogromni financijski pritisak zbog kojeg mnogi jedva spajaju kraj s krajem

Djeca napuštaju roditeljski dom, količina slobodnog vremena se maksimalno povećava, a s time i mogućnost za uživanjem u zlatnim godinama.

No, najnovije studije pokazuju kako umjesto zaslužene uživancije većina roditelja u 50-tima tek počinje hrvanje s financijskim opterećenjima.

Britanska je organizacija Benenden Healthcare Society naime otkrila kako u 50-tima i dalje ljudima nad glavom visi otplata kredita a uz to pomažu i djecu koja se počinju osamostaljivati. Cijene studija, najma ili kupnje stana, vjenčanja, uz sve dotadašnje troškove stvara popriličan financijski pritisak.

- Za pedesete se tradicionalno smatralo kako su početak nove stepenice u životu, opušten pogled jedne zrele, mudre dobi na svijet oko sebe. No, statistike pokazuju da stvarnost nije baš tako ružičasta., ustvrdio je Marc Bell koji je sudjelovao u navedenom istraživanju koje je provedeno na uzorku od dvije tisuće britanskih obitelji. Osim brige za djecu, većina pedesetogodišnjaka, upravo u to doba, preuzima brigu i o svojim roditeljima što također utječe na stanje obiteljskog računa.

- Prema svemu sudeći pedesete su najskuplje razdoblje naših života., zaključio je Bell. (mbb/VLM)

Komentara 7

Avatar Kairosa
Kairosa
11:34 18.02.2012.

Tu se piše o roditeljima ko da su svi u tim godinama u braku.Moja frendica će ove godine napuniti 50,neudata je i nema djece.Kredit za stan je otplatila tako da ovo se nje baš i ne pika.

CU
cuma
10:58 19.02.2012.

I bit će još gore, kriza koja nas je zadesila, davno je počela samo joj nismo pridavali važnost,,umiremo zajedno s umirućim poretkom, kojeg će dokrajčiti pametna elita ili ćemo u novi svjetski rat. Kako, ne mogu se načuditi, ne vidimo do ovome nema kraja,,ljudi više nikada neće biti sretni u zajednici poretka koji moramo mijenjati!

MR
mirjana radaslic
09:55 18.02.2012.

U potpunosti se slažem sa gore navedenim,u tim sam godinama i molim Boga da me zdravlje posluži i da NE OSTANEM BEZ POSLA kako mome djetetu ne bi u nasljedstvo ostavila kredite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije