Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muškarci otporniji

Žene imaju gore simptome gripe nego muškarci

gripa
Foto: Filip Brala/PIXSELL
03.11.2013.
u 10:15

Žene su sklonije žaliti se na svoju bolest, a četvrtina ispitanica priznala je da to radi samo kako bi izazvale suosjećanje

Iako postoji stereotip da je "muška" gripa teža od "ženske", istraživanje koje je naručila farmaceutska kompanija Beechams pokazuje da gripa kod žena traje 20 posto duže i ima gore simptome nego kod muškaraca, prenosi Daily Mail.

Istraživanje je također otkrilo da 21 posto žena ide u krevet tijekom prvog dana gripe, u usporedbi sa 16 posto muškaraca. Žene su također sklonije žaliti se na svoju bolest, a četvrtina ispitanica priznala je da to radi samo kako bi izazvale suosjećanje.

Žene se od simptoma najviše žale na curenje nosa, a muškarci na bol u grlu. Istraživanje je pokazalo i da kod žena postoji dvostruko veća vjerojatnost da će svoje simptome koristiti da se izvuku iz posla koji ne žele raditi.

Ključne riječi

Komentara 2

L0
luena 01
10:59 03.11.2013.

Znam muskarce koji su blize ovih 21% ispitanih zena nego ja... Muskarci (ne svi ) ali veci dio je sa malom prehladom vec jednom nogom ne znam gdje, ("umire") ...

Avatar EvEvil
EvEvil
11:38 03.11.2013.

uh, rado bi otišla u krevet (upravo muku mučim sa gripom) ali tko će onda oprati robu, pripremiti jelo, okupati djecu, pomoći oko zadaće, općenito - brinuti o kući?! muškarac, yeah right!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije