Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čvrste odluke

Žene na društvenim mrežama dijele razloge zašto ne žele djecu: 'Imam ih čak 350!'

shutterstock
20.01.2023.
u 09:30

Cijena odgoja djece također je viđena kao definitivan nedostatak majčinstva, a mnogo je i zdravstvenih problema dospjelo na popise protiv trudnoće

Neke žene znaju da žele biti majke odmalena, druge nisu posve sigurne, a neke znaju, bez imalo sumnje, da djeca jednostavno nisu za njih. Iako se još uvijek može činiti tabu reći da ne želite djecu, sve više žena odlučuje živjeti život bez djece. Službene brojke ONS-a pokazuju da više žena nego ikad prije doživi 30 godina bez djeteta.

Zapravo, prema istraživanju provedenom u Ujedinjenom Kraljevstvu, više od polovice žena rođenih 1990. godine bile su bez djeteta kad su navršile 30 godina – prva generacija koja je to učinila, kako prenosi Metro.

Što majke najviše žele dobiti na dar? Možda ćete se iznenaditi:

1/6

Naravno, postoje deseci razloga zašto netko možda ne želi djecu, a žene bez djece sastavljaju popise razloga zašto apsolutno ne žele proći kroz trudnoću, porod ili majčinstvo. 

TikTokerica @yuniquethoughts smislila je 350 uvjerljivih razloga da ne postanete mama, dok @thelifeofronny ima 125.

@yuniquethoughts 😅😭😭 ran out of ink for this #yuniquethoughts #nokidsforme #dailybirthcontrol #YUNISLIST #childessbychoice ♬ Star Wars - Produced - Ettore Stratta

Neki nedostaci, poput jutarnje mučnine i preeklampsije nisu iznenađujući – zapravo je mnogo zdravstvenih problema dospjelo na popise protiv trudnoće, ali drugi su bili kreativniji.

Na primjer, dijete bi moglo izaći sa zubima, ne možete jesti tijekom poroda i možete razviti osjećaj boli u međunožju navedeni su kao razlozi da ne prođete kroz porod. Kada se radilo o stvarnom odgoju djeteta, nazvat će te ružnom, uvijek im se izgubi jedna cipela, cinkare te i mogli bi nekoga ubiti (slučajno) bile su najveće mane.

Cijena odgoja djece također je viđena kao definitivan nedostatak majčinstva, a jedna TikTokerica je rekla da bi s ušteđenim novcem mogla provesti jednu noć u najskupljem hotelu na svijetu ili kupiti ludu količinu tacosa.

@thelifeofronny Replying to @budslut y’all have tagged me in this video & someone asked for the list in slideshow form so hear ya go! #girlwiththelist #freebirthcontrol #childfreebychoice ♬ Breaking News - Breaking News

I popisi posvuda oduševljavaju žene bez djece, a video korisnice @yuniquethoughts pregledan je 3,4 milijuna puta.

“Ovo je nevjerojatno, hvala vam na usluzi”, napisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “'Kupila bih ovu knjigu i poklonila je na baby showerima.”

Kroz 21 godinu rodila 14-ero djece: 'Svi nas stalno pitaju otkud nam novci za sve njih...'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije