Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV EKSPERIMENT

Žena u ormarićima drži dvije godine staru 'brzu hranu': "Toliko je prerađena da se ni ne može pokvariti!"

Tik Tok
27.07.2022.
u 13:30

Želi tako potaknuti ljude da donose bolje odluke o hrani i žive sretnijim i zdravijim načinom života

Da bi ma upečatljiv način prikazala opasnosti konzumiranja jako perađene hrane, TikTok korisnica po imenu Elif napravila je zanimljivi eksperiment s hranom iz fast fooda. Prije čak dvije godine je pohranila neke prehrambene artikle, a sada je provjerila kako 'se drže'.  Kako piše Mirror, u ormarićima tako ima hamburgere iz Mc'Donaldsa, krumpiriće, hot dogove i pizze, kao i slatkiše sa šećerom i krafne s prelijevima.

Ovo ne možemo ni zamisliti: Evo kakva se sve hrana nudi u McDonald's restoranima diljem svijeta

1/16

U videu je objašnjeno da ovu vrstu hrane 80% ljudi konzumira često, što je u redu kad se jede umjereno, no prejedanje s tim namirnicama može dovesti do zdravstvenih problema. Video je prikupio 5,6 milijuna pregleda koji i dalje svakim danom rastu, a prikazuje ormariće prepune hrane koja 'ne može propasti'.

Namirnice u ormarićima ondje su navodno pohranjene godinu do dvije, no čine se savršeno očuvane i  izgledaju kao da nitko ne bi primijetio ništa čudno kada bi im to poslužili u obližnjem restoranu brze hrane. 

- Iako je istina da možete jesti sve i svašta u umjerenim količinama, 80% nečije prehrane ne bi trebala činiti ova hrana. Naravno, nijedna hrana nije zabranjena, moja mama jednostavno želi potaknuti ljude da donose bolje odluke o hrani i žive sretnijim i zdravijim načinom života - rekla je u videu kojeg je objavila nakon prvoga. 

 

@elifgkandemir Still fancy that burger? 🥴 #fyp #foryoupage #food #foodtiktok #fastfood ♬ Jalebi Baby - Official - Tesher & Jason Derulo

Mnogi korisnici su se iznenadili time kako je hrana nakon toliko vremena i dalje očuvana.

- Ne mogu vjerovati da pecivo za hamburger nije upljesnivilo. Koliko kemikalija ima u toj stvari? - napisao je jedan korisnik.

Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije