Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zdravlje iz otopine joda – Jadrankina otopina

Zdravlje iz otopine joda – Jadrankina otopina
Foto: Promo
1/2
09.03.2018.
u 13:12

Ljekovito djelovanje joda poznato je još od davnina. Jadrankina otopina predstavlja prirodni nadomjestak joda u organizmu

U Hrvatskoj je odnedavno prisutan jedinstven proizvod na bazi joda – Jadrankina otopina, kojeg je kreirala i patentirala Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec.

Jod je kroz povijest često korišten kao univerzalno sredstvo za poboljšanje i liječenje daleko šireg spektra zdravstvenih teškoća. Jod je esencijalni mineral u ljudskom organizmu odgovoran za sintezu hormona štitnjače, koja  koristi jod za proizvodnju hormona, koji su pak ključni za metabolizam i sintezu proteina i rast. Pored svega, jod je neophodan za pravilan razvoj mozga i moždanih struktura u prenatalnom periodu, a nedostatak joda u trudnoći može prouzročiti nenadoknadive posljedice na novorođenčad, kao što su loše motoričke i kognitivne funkcije; njegov se nedostatak kod trudnica direktno povezuje i s mentalnom retardacijom kod djece.

Jod je od iznimne važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u brojnim znanstvenim istraživanjima potvrđen kao univerzalno primjenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput HPV virusa, policističnih jajnika, karcinoma dojke i grlića maternice i drugih srodnih bolesti. Također, uz redoviti unos joda, žene često  mogu riješiti probleme s izostancima ovulacije, ali i neplodnost.

Stoga ne čudi da je Jadrankina otopina, u manje od godinu dana koliko se nalazi na hrvatskom tržištu, pokrenula pravu lavinu interesa za njezino korištenje, a Jadranki Dugina Vrhovec, u potpunosti preokrenula život – uz vlastiti zdravstveni oporavak kojeg je doživjela, Jadranka je svoj život odlučila posvetiti svojem novom poduzetništvu – proizvodnji Jadrankine otopine.

„Ljekovitost joda otkrila sam u osobnoj borbi sa zdravstvenim problemima. Prije dvije godine, suočila sam se s izrazito lošim nalazima štitnjače. Dijagnosticiran mi je Hashimoto s visokim vrijednostima antitijela koja su sezala do 5000. S prepisanom terapijom za koju je bilo jasno da ću je morati piti tijekom cijelog života, nisam se mogla pomiriti. Pobornica sam zdravog životnog stila i pazim na sebe i počela sam istraživati kako da sebi dodatno pomognem“, prisjeća se Jadranka, koja je u međuvremenu registrirala svoju jodovu otopinu pod nazivom Jadrankina otopina, a koja je trenutačno dostupna na prodajnim mjestima u brojnim biljnim ljekarnama i shopovima zdrave hrane širom Hrvatske.

Foto: Promo
„Jadrankina otopina je doista proizvod izrazito bogat jodom i kalijevim jodidom, a poznato je da Svjetska zdravstvena organizacija stalno upozorava pučanstvo na manjak tog izuzetno važnog minerala“, pojašnjava Ivana Bartolović, farmaceutkinja i jedna od savjetnica u timu kojeg je okupila Jadranka Dugina Vrhovec, napominjući da je Jadarnkina otopina proizvod jedinstven na Europskom, pa i svjetskom tržištu.

„Radi se o kombinaciji nekoliko vrsta smeđih i crvenih algi koje su najbogatije jodom, te su prirodnim procesom pretvorene u nano čestice gdje je izvučen sav sadržaj kako bi otopina bila učinkovita i djelotvorna, a naravno i iskoristiva, jer u takvom obliku odmah ulazi u stanicu. Budući da o algama kruže ružne priče kako su pune metala i radijacija, što je nažalost i činjenica, ova otopina je prošla sve moguće analize državnog laboratorija, gdje se pokazalo da je otopina vrhunske čistoće i nije pronađen ni najmanji trag teških metala niti drugih kemikalija“, naglašava Jadranka Dugina Vrhovec.

Uzimanjem Jadrankine otopine, brojne su žene i muškarci na prirodan način uspjeli podržati oporavak kod zdravstvenih problema, a nastavljaju uzimati otopinu i zbog važnosti svakodnevnog uzimanja joda, ovog esencijalnog minerala, čiji je unos važan kroz cijeli život.

Ljekovito djelovanje joda poznato je još od davnina. Jadrankina otopina predstavlja prirodni nadomjestak joda u organizmu, a jod, iz Jadrankine otopine, djeluje kao:

  • univerzalni antioksidans za organizam
  • prirodni antibiotik za raznovrsne upale
  • efikasno antivirusno i antiseptičko sredstvo
  • pridonosi normalnoj proizvodnji hormona i normalnoj funkciji štitnjače
  • podržava oporavak pri problemima s cistama, miomima, HPV virusom i ostalim težim stanjima i problemima ženskih reproduktivnih organa
  • normalnom funkcioniranju živčanog sustava
  • antistresor – podiže energiju i potpomaže kod stanja iscrpljenosti i premora
  • potpomaže bolju funkciju mozga
  • štiti od srčanog i moždanog udara
  • podržava oporavak od depresije i pomaže kod depresivnih stanja, napadaja panike, anksioznosti i srodnih problema.

Svjedočanstva:

Biljana Prusac Pendić, trgovkinja iz Zagreba
„Kontinuirano sam se borila s miomima, posljednjih 12 godina se borim s tim problemima. Posljednjih 6 mjeseci koristim Jadranku otopinu i moje se zdravstveno stanje u potpunosti promijenilo. Miomi su kod mene, što nije rijetkost, obilježili moju svakodnevicu, jer sam zbog njih patila od teških menstrualnih problema, anemije, vrtoglavice i stalnog osjećaja umora. Uz podršku kroz svakodnevni unos joda iz Jadrankin eotopine, moji su se miomi kroz prv atri mjeseca uzimanja počeli drastično smanjivati, a potom su se i potpuno povukli.

Danira Ševeljević, iz Splita
„Prije nekoliko godina, moja je tada dvogodišnja kćer Ameli razvila izuzetno težak oblik atopijskog dermatitisa, a ubrzo i alergijsku astmu. Pokušali smo s raznovrsnim liječenjima, obišli od homeopata, naturopata, fitoterapeuta, obišli smo liječnike posvuda, pokušali i liječenja kortikosteroidima. Bezuspješno nažalost, sve dok nismo sasvim slučajno doznali da bi stanje našeg djeteta moglo biti direktno povezano s deficitom joda. Pokušali s Jadrankinom otopinom, a već nakon dva tjedna uzimanja ove otopine joda, koža moje djevojčice počela je izgledati bolje. Danas, nakon kontinuiranog višemjesečnog uzimanja Jadrankine otopinu, moje dijet eima čistu i zdravu kožu, vesela je i zadovoljna djevojčica koja će uskoro krenuti u školu.“

Maja Majnarić, prof. Njemačkog jezika iz Varaždina
„Jadrankinu otopinu konzumira moja cijela obitelj, od najmlađih do najstarijih. Svakome od nas, jod je pomogao na određeni način, koristimo ga kao preventivu i iskreno, od kako ga pijemo, nema više prehlada, imunitet nam je očigledno ojačan, a i osjećamo se puno bolje, puni energije.“

Mauro Szommer, automehaničar iz Rovinja
„Dugo sam patio od depresije i borio se s anksioznošću. Godinama sam uzimao lijekove za smirenje, ansiolin i setralin, po preporuci liječnika. Počeo sam redovito uzimati Jadarnkinu otopinu, kako bih ublažio probleme s kojima se borim, a vrlo brzo sam i osjetio promjenu te postepeno nastavio piti samo Jadrankinu otopinu, a anksiolitike potpuno izbacio.“

Više o Jadrankinoj otopini i mogućnostima narudžbe potražite na službenoj web stranici i FB stranici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije