Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voli svoj izgled

Zbog poremećaja brijala se dva puta dnevno, ali sada je ponosno prihvatila svoju bradu

Instagram
22.11.2022.
u 09:30

Dakota se brijala toliko često da bi od brijanja dobivala ožiljke i osipe koje bi prikrivala šminkom

Dakota Cooke (30) prvi je put primijetila abnormalan rast dlaka na licu u dobi od 13 godina. Glumica iz Las Vegasa, SAD, osjećala se osuđivano i nelagodno zbog rasta kose i našla se u desetogodišnjoj spirali tjeskobe i nelagode.

U početku zgrožena onim što je vidjela, Dakota je godinama odlazila na tjedne depilacije te brijala lice dva puta dnevno. Ono što je započelo s dlačicama svijetle boje na kraju je evoluiralo u dužu i tamniju bradu.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete:

1/7

“Odrasla sam u razdoblju u kojem su žene s dlakama na licu bile toliko stigmatizirane da su mi žene u salonu govorile kako djevojke ne bi trebale puštati dlake na licu”, rekla je za Daily Star. “Pretpostavljam da je to ostalo u meni jer sam sljedećih 10 godina jednostavno utonula u spiralu srama gdje sam pokušavala sakriti lice na fotografijama i odlazila na depilaciju svaki tjedan.”

Unatoč mnogim pretragama, liječnici nisu bili sigurni što je točno uzrokovalo njezine dlake na licu, ali vjeruju da bi to moglo biti zbog nadbubrežnih žlijezda koje proizvode povišenu razinu testosterona.

Dakota se brijala toliko često da bi od brijanja dobivala ožiljke i osipe koje bi prikrivala šminkom. Lice joj je zbog toga stalno bilo nadraženo i crveno i kaže da i danas ima neke od tih ožiljaka od brijanja.

Dok je u početku mrzila dlake koje joj rastu na licu, Dakota je sada odlučila širiti pozitivu o ženama s dlakama na licu. Tako je 2015. razgovarala je s prijateljicom koja joj je rekla koliko voli raditi u cirkusu i predložila Dakoti da pokuša. Dakota se zaljubila u ideju da bude bradata dama u showu, pa je odlučila odbaciti britvice i depilaciju i pustiti dlake na licu.

Ipak, to nije bio lak prijelaz, jer je u početku puštanje brade bilo prilično neugodno i imala je puno tjeskobe oko toga. No nakon nekog vremena, Dakotu jednostavno više nije bilo briga što drugi misle.

Unatoč poteškoćama s kojima se suočavala, Dakota je puna pozitivnosti i želi inspirirati druge. Čak je ubacila dlake na licu u svoju glumu kao izvođačica u Las Vegasu.

Zaljubljena je u ljubičastu boju: 'Imam 400 tisuća kuna duga jer sam sve potrošila kako bi mi život bio ljubičast'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije