Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s pretilošću

Zbog ove fotografije odbili su objaviti njezinu priču o velikom uspjehu

Brooke Birmingham
07.05.2014.
u 14:15

Kada je časopis Shape želio objaviti priču o ovoj djevojci koja je u svojoj borbi s viškom kilograma postigla nešto nevjerojatno, dogodilo se nešto isto tako nevjerojatno

Brooke Birmingham je 28-godišnjakinja koja je izgubila 78 kilograma i inspirirala mnoge.

No, kada je časopis Shape želio objaviti priču o ovoj djevojci koja je u svojoj borbi s viškom kilograma postigla nešto nevjerojatno, dogodilo se nešto isto tako nevjerojatno.

Nakon što je Brooke pristala podijeliti svoju priču o uspjehu za časopis Shape, e-mail koji je dobila od novinarke s kojom je razgovarala jako ju je naljutio. Uredništvo je tražilo da Brooke pošalje neku svoju fotografiju na kojoj je u majici uz objašnjenje da "fotografija u bikiniju nije u skladu s njihovom vizijom i uređivačkom politikom".

Brooke nije trebalo dugo da odgovori na ovaj zahtjev. Novinarki je napisala da je njezino tijelo takvo kako jest. Nakon gubitka kilograma njezina koža na trbuhu je opuštena i ona želi da je drugi vide onakvu kakva jest.

Foto: Broke Not On Diet

Foto: Brooke on Diet Na svom je blogu objavila fotografiju koja zorno prikazuje kako je izgledala prije i nakon gubitka kilograma

– Izgubila sam 78 kilograma i u bikiniju izgledam odlično – napisala je Brooke ponosna na svoj veliki uspjeh u borbi s pretilošću. No, uredništvo Shapea ipak nije posustajalo. Fotografiju u bikiniju ipak neće objaviti, a Brooke je odgovorila da više ne želi da se njezina priča objavi u tom časopisu u kojem se prikazuju "očito fotošopirane fotografije", dok ona želi prikazati istinu o svome tijelu.

– Priča o mome uspjehu, a bez fotografije moga tijela ovakvog kakvo je ono danas ne bi bila MOJA priča. Provela sam mnoge godine skrivajući svoje pretilo tijelo ispod odjeće jer ono nije bilo lijepo prema normama koje je ovo društvo nametnulo. Zahtjev da pošaljem fotografiju u kojoj sam odjevena u majicu govori mi da se i sada opet moram sramiti svog tijela. Zar zato što imam opuštenu kožu na trbuhu ne bih trebala odjenuti bikini?

Brooke je svoj put k uspjehu u gubitku kilograma podijelila s obožavateljima na svom blogu Brooke: Not On A Diet, a njezin profil na Facebooku dosada je "lajkalo" više od 13.500 članova te društvene mreže.

>>Pretilost, bolesti srca, moždani udar, rak, dijabetes i – pokvareni zubi

>>Evo kako pretilost utječe na zdravlje vaših zubi

Komentara 11

NO
Nolte
14:42 07.05.2014.

Bravo!!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:44 07.05.2014.

Jeste da ovo izgleda grozno. Sad bi ih valjalo, po dobrom starom američkom običaju, tužiti, pa da plate plastičnu operaciju.

Avatar dvorska.ludolina
dvorska.ludolina
16:57 07.05.2014.

ovo sam i sama prošla i da, upravo tako izgleda taj višak kože. ja sam ga odstranila operacijom no, nije to nimalo bezazleno. neka uživa jer je zaslužila nakon ogromne borbe sa salom. samo netko tko je to prolazio zna o čemu se tu radi i da ima pravo uživati u svom uspjehu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije