Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razljutio se

Zbog loše recenzije online slavni chef svim veganima zabranio ulaz u svoj restoran: 'Oni mogu odj****''

shutterstock
21.06.2023.
u 15:30

Svakodnevno dajem sve od sebe kako bih promijenio jelovnik da odgovara svačijim zahtjevima, no kada mi kažu da ću propasti jer ne brinem za vegane, poludim, napisao je chef online.

"Nažalost, svim je veganima sada zabranjen ulaz u restoran Fyre (zbog mentalnih zdravstvenih razloga). Zahvaljujem na razumijevanju. xx", objavio je na svom Facebooku chef John Mountain iz Velike Britanije, vlasnik restorana Fyre u Perthu u Australiji. Povod za ovu neobičnu zabranu bio je što se jedna veganka dan ranije u njegovom restoranu požalila na hranu i cijenu, a njezin komentar je zapalio internet: i izazvao žustre prepirke između mesojeda i vegana koji ne jedu ništa životinjskog podrijetla.  "Mlada djevojka mi se obratila i rekla da dolazi u restoran, i pitala me ima li veganskih opcija. Nismo imali, ali sam svejedno rekao da ću joj ugoditi i nešto pripremiti, i da uvijek imamo njoke i različito povrće... Ipak, te sam subote, priznajem, zaboravio na njen zahtjev jer sam bio zauzet pripremama za privatnu zabavu", ispričao je chef i priznao da njegov sous chef (zamjenik u kuhinji) zbog toga nije bio sretan, te da ga je i prekorio jer joj ništa posebno nije stigao napraviti. Ipak, vrhunski su se kuhari u trenu snašli s onim s čim su raspolagali pa su curi tu večer 'složili' neko vegansko jelo, no drugi se dan djevojka online požalila.

"Moja jedina opcija bilo je jelo s povrćem. Bilo je u redu, ali ne baš jako zasitno, no  bila sam šokirana kad sam vidjela da stoji 32 dolara (19,73 eura)", napisala je drugi dan djevojka na Facebooku. "Mislim da je u današnje vrijeme nevjerojatno važno da restorani mogu primiti sve goste, a to što vi ne možete imati prava jela na biljnoj bazi samo pokazuje vaše nedostatke kao kuhara. Nadam se da ću vidjeti neka poboljšanja u vašem jelovniku jer već neko vrijeme živim u Connollyju i vidjela sam mnoge restorane koji dolaze i odlaze iz te zgrade, a nijedan nije zaživio. Ako ne idete u korak s vremenom, ne vjerujem ni da će vaš!", zaključila je u svom postu koji je, čini se, chefa Johna Mountaina baš povrijedio i razljutio pa je između ostalog napisao i da su vegani i vegetarijanci u njihovom gradu 'mala manjina'...

"Hvala na vašoj negativnoj recenziji. Slobodno podijelite svoje usr... iskustvo i veselim se što se više nećemo vidjeti. Vi i svi vaši prijatelji vegani možete otići i uživati u hrani na nekom drugom mjestu... A ako se vi vegani želite udružiti i uništiti moj posao, onda sretno, nastavite, da vidimo što misle moje mušterije. Od sada je SVIM veganima zabranjen pristup mom restoranu. Hvala vam na vašoj odvratnoj recenziji i uživajte u Currambineu. Xx'.

Ubrzo se online razvila rasprava između pristašama chefa i onih koji ga ne podržavaju, rasprava između vegana i mesojeda, te ocjenjivanje popularnog chefa na Google recenzijama što mu je, kaže Mountain, poprilično naštetilo. "U današnjem je društvu potražnja za veganskim opcijama u porastu pa pružanje veganskih opcija nije više ključno samo za zadovoljavanje individualnih preferencija, već također predstavlja o priliku za tvrtke da ciljaju na šire tržište i povećaju svoje prihode", napisao je, no negativne su mu ocjene počeli davati i neki koji nikada nisu ni probali njegovu hranu.

Chef David Skoko otvoreno: 'Nisam zahtjevan gost u restoranu, ne dramim i ne kritiziram'

1/6

"Evo pogledajte, deset recenzija za redom s jednom zvjezdicom", prokomentirao je. "Nažalost, ne brinemo previše za vegane, iako sam ja uvijek pristajao zadovoljiti potrebe takvih naših klijenata. Ipak, tu sam večer imao veliki catering, no dotična je veganka svejedno u komentaru odlučila biti vrlo osobna, pišući o mojim 'nesposobnostima' kao kuhara. Zbog toga sam malo nepristojno odgovorio na njezin komentar, objasnio je.

"Svakodnevno dajem sve od sebe kako bih promijenio jelovnik da odgovara svačijim zahtjevima, no kada mi kažu da ću propasti jer ne brinem za vegane, poludim", dodao je, a mnogi su stali na njegovu stranu i zamjeraju onima koji ostavljaju loše recenzije samo kako bi mu naštetili. "Pokušaji uništavanja nečijeg posla lažnim recenzijama su odvratni, jer ne samo da nanosiš štetu vlasniku već i drugim ljudima koji tamo rade i pokušavaju zaraditi za život kako bi osigurali svoje obitelji. Nadam se da možete dogovoriti uklanjanje svih ovih lažnih recenzija s Googlea, napisao je jedan korisnik, a prenosi Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije