Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalna istina

Zašto propadaju današnji brakovi?

glačanje, kućanski poslovi (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
01.10.2012.
u 14:38

Iako moderni muškarci preuzimaju sve više obveza na sebe, to nikako nije recept za savršen brak

Otkriven je još jedan čimbenik važan da održanje braka – podjela kućanskih poslova. Da, dobro ste pročitali. Ispostavilo se da je kod parova bilo oko 25 posto razvoda više ako su se supružnici ravnomjerno raspodijelili oko kućanskih zaduženja. S druge strane, čak je 71 posto parova gdje su kućanske poslove više radile žene, bilo je sretnije i nisu čak ni razmišljali o razvodu.

– Zaključak istraživanja je da pravedna raspodjela kućanskih obveza ipak ne štiti brak od raspadanja – kaže Thomas Hansen s norveškog Instituta za istraživanje socijalnih odnosa, prenosi Medical Daily

Iako su kućanski poslovi u ovom slučaju povezani s povišenom stopom razvoda, stručnjaci smatraju da se iza svega krije financijska neovisnost žena što prije nije bilo toliko često, ali i svijest parova da je ostanak u lošoj vezi/braku loše za njih same.

 

Komentara 5

JO
jolly
15:12 01.10.2012.

Kada se muškarac primi kučanskih poslova, vidi da mu za njih treba duplo manje vremena, nego što žene tvrde. Počne se onda pitati, što one rade cijeli dan.

RI
Ringo
23:59 02.10.2012.

Propadaju jer nema tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Avatar Časna seka
Časna seka
10:48 02.10.2012.

Brakovi propadaju zato što ima puno kre*ena i selja*ina, ali su prije žene puno teže mogle izaći iz braka kao samostalne, ponovo se zaposliti i početi ispočetka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije