Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Zadnji dani stare i prvi dan nove godine - 'sibirsko' hladni

Snijeg u Zagrebu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
30.12.2014.
u 13:20

U zadnje dane 2014. ušli smo s niskim temperaturama, a sam doček bit će hladan i vjetrovit. Kakvo nas vrijeme očekuje na početku 2015. godine otkriva meteorolog RTL-a Nikola Vikić-Topić.

Zahlađenje, obilan snijeg, kiša te orkanska bura - sve nam je to donijela ciklona koja već odmiče, ali i dalje utječe na nas te će nam uskoro donijeti daljnji, ovaj puta i jači pad temperatura. Tako će se one na kopnu, noću i ujutro, spuštati ispod -10, ponegdje i ispod -15, a u gorskim predjelima moguće i -20!

Na moru će temperature biti, naravno, nešto više, ali jako daleko od toga da možemo reći - ugodne. Ujutro, čak i na krajnjem jugu zemlje, ispod nule, a danju malo iznad nule. Inače, osjećaju hladnoće tamo će najviše pridonositi bura koja će puhati s orkanskim udarima do četvrtka kada se očekuje njeno slabljenje - znači, vjetrovit doček.

Istovremeno, sa zapada jača polje povišenog tlaka zraka zbog kojeg nam slijede sunčani dani. No bit će to, dakle, vrlo zubato sunce. Vrlo malo snijega na kopnu može biti povremeno još u utorak i rjeđe u srijedu.

Najhladnije će biti upravo na Staru i Novu Godinu. Tako da, svi koji se spremaju za doček na otvorenom, pripremite vunenu odjeću, i to puno nje, a utjehu vam može pružiti to što barem neće padati niti kiša niti snijeg.

Nakon Nove Godine, na kopno stiže i magla, osobito ujutro i navečer.

Od petka, posvuda toplije, ili puno preciznije rečeno - manje hladno. Dok u subotu, 3. siječnja, opet očekujemo nešto snijega u kopnenim predjelima, no sveukupno će to biti mala količina, osobito ako se usporedi s onim što je palo protekli vikend.

Općenito, dolazi nam razdoblje kada će se na kavama i autobusnim stajalištima puno manje pričati o snijegu ili kiši, a puno više o buri i vrlo, vrlo niskim temperaturama - možda i poneki rekord bude srušen?!

Znači, zimoljupci i snjegoljupci konačno su došli na svoje. A što nam donosi ostatak siječnja, ostaje za vidjeti...

>> Ledeni val stigao u Hrvatsku. U Splitu nakon 651 dan, temperature ispod 0°C

>> 'Prava' zima stiže nakon Božića: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

(Foto: Igor Kralj/ PIXSELL)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije