Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Za zdravlje nema bolje: Ovo je 6 razloga zašto je seks odličan za nas!

Shutterstock
09.08.2023.
u 22:45

Svaki novi orgazam jača naš organizam

 

Znate da je seks dobar i da čini čuda za vaše raspoloženje. Ali jeste li znali da to koristi vašem zdravlju na brojne ne tako očite načine? Razlog je, prema znanstvenicima, to što tijekom vođenja ljubavi naša tijela proizvode niz hormona (i drugih bioloških promjena) koji mogu ublažiti bol, smanjiti rizik od raka, ojačati imunitet, pa čak i ublažiti simptome menopauze. Briga o svom zdravlju nikada nije bila tako zabavna, piše Prevention.

Seks nas pomlađuje i produžuje nam život. Drugim riječima – svaki novi orgazam jača naš organizam, osigurava nam dugovječnost i čini nas zadovoljnijima.Ne, nije riječ o pukom naklapanju već o činjenicama koje su potvrdili znanstvenici na temelju svojih temeljitih istraživanja.

VEZANI ČLANCI:

Prirodni analgetik i antidepresiv: Poznato je kako se tijekom seksualnog odnosa oslobađa endorfin, tzv. hormon sreće. On djeluje kao prirodni analgetik pa je zaslužan za ublažavanje bolova. No, to nije sve, jer endorfin usto izaziva osjećaj euforije i smanjuje osjećaj tjeskobe. Znači, više seksa – manje boli i lošeg raspoloženja.

Ublažava menstrualne tegobe: Mišići koji se aktiviraju prilikom orgazma pomažu čak i kod smanjivanja predmenstrualnih i menstrualnih tegoba, a stručnjaci tvrde da se seksom možemo uspješno boriti i protiv inkontinencije uzrokovane stresom. 

Poboljšava cirkulaciju i rad srca: Tjelesna aktivnost tijekom spolnog odnosa poboljšava cirkulaciju, a to znači i bolji rad srca. Usto, seks nam također i regulira san pa izgledamo svježije i odmornije.

Pomlađuje kožu: Poznato je kako aktivan spolni odnos pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje – mekša i gipkija. Stoga ćete uz redoviti seks naprosto blistati i izgledati mlađe.

Jača imunitet: Također, seks pojačava imunitet našeg organizma i čuva nas od prehlada i gripe. Ukoliko ne želite šmrcati i kihati te piti antibiotike i razne lijekove, radije se sa svojim partnerom preventivno prepustite užicima ‘seksualne terapije’.

Pospješuje vitkost: Jeste li znali da tijekom polusatnog spolnog odnosa tijelo može potrošiti i do dvjestotinjak kalorija? Premda su u vrućim igrama u postelji mišići dobro uposleni, rezultat ovisi o intenzitetu i pozama koje prakticirate. Ipak, nemojte otkazivati svoje mjesečno članstvo u fitness klubu. Neka vaše burne noći u spavaćoj sobi budu onaj slatki, dodatni utrošak kalorija.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije