Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Za bolje iskustvo pod plahtama: Začinite svoj seksualni život s ovih 9 afrodizijačkih začina

shutterstock
13.11.2023.
u 00:30

'Razmijenjena iskustva tijekom bilo kojeg obroka mogu pomoći u održavanju strasti u vezi punoj ljubavi, osobito kada su uključeni začini koji stimuliraju osjetila'.

Vrijeme je da začinite svoju vezu. Vani je konačno počelo biti hladno, dani su tamniji i nije tako ugodno baviti se aktivnostima na otvorenom - što znači da je stigla sezona provođenja vremena pod plahtama. Ovo je vrijeme kada treba biti s nekom posebnom osobom i izlaziti isključivo na kratkotrajno razdoblje tijekom hladnijih zimskih mjeseci, prenosi New York Post.

'Razmijenjena iskustva tijekom bilo kojeg obroka mogu pomoći u održavanju strasti u vezi punoj ljubavi, osobito kada su uključeni začini koji stimuliraju osjetila', rekao je Devyn Simone, Tinderov stručnjak za odnose. Ako tražite začine koji imaju afrodizijačka svojstva, na pravom ste mjestu.

VEZANI ČLANCI: 

Cimet: Cimet se od davnina smatra prirodnim afrodizijakom jer se u davna vremena koristio kao začin za ljubavne napitke. Sama aroma može potaknuti uzbuđenje i privlačnost, navodi Allo Health. Začin može prirodno potaknuti vaš libido i seksualnu želju budući da sadrži antioksidanse koji potiču cirkulaciju krvi u cijelom tijelu - uključujući genitalije - pojačavajući osjetljivost i uzbuđenje. Studije su također pokazale da cimet može povećati broj spermija i stimulirati moždane receptore te povećati razinu dopamina povezanu sa seksualnim željama i uzbuđenjem.

Foto: shutterstock

Šafran: Šafran je popularan zbog svojih afrodizijačkih svojstava - posebno, očito, za one koji uzimaju antidepresive. Jedna je studija otkrila da su muški pacijenti s velikim depresivnim poremećajem koji su konzumirali 30 miligrama šafrana dnevno tijekom četiri tjedna poboljšali erektilnu funkciju od onih koji su uzimali placebo. Drugo istraživanje pokazalo je da je skupina žena koje su svakodnevno uzimale šafran imale višu razinu uzbuđenja. Ovaj začin sadrži pikrokrocin za koji se smatra da izaziva erotske osjećaje.

Foto: shutterstock

Đumbir: Đumbir sadrži gingerole, zingiberene i druge tvari koje stvaraju zavodljiv okus. Studija s početka ove godine proučavala je hoće li gađenje od seksualnih tjelesnih tekućina smanjiti seksualno uzbuđenje - i hoće li đumbir utjecati na te reakcije. Utvrđeno je da đumbir povećava uzbuđenje erotskih podražaja i kod muškaraca i kod žena te, zbog svog učinka na povećanje uzbuđenja, može poboljšati seksualnu funkciju pojedinaca.

Foto: Pixabay

VEZANI ČLANCI: 

Vanilija: Vjeruje se da afrodizijačka svojstva vanilije potječu od mirisa i okusa sjemenke. Prema stranici Heart and Honey o seksualnom zdravlju i intimnosti, miris je povezan s većim povećanjem seksualnog uzbuđenja nego bilo koji drugi miris za muškarce. Što se tiče žena, vanilija im daje osjećaj ugode i mira, potičući osjećaj sigurnosti.

Foto: shutterstock

Muškatni oraščić: Sjemenke muškatnog oraščića u davna su se vremena koristile kao afrodizijak, piše Science Direct. Njegov primarni aktivni sastojak je miristicin, koji bi mogao imati psihoaktivne učinke ako se konzumira u velikim količinama. Sastojak može povećati razinu dopamina, što bi moglo objasniti njegovu upotrebu kao afrodizijaka.

Foto: shutterstock

Klinčići: Klinčići se od davnina koriste kao afrodizijak. Prema Minerva Natural Healthu, klinčić može povećati razinu testosterona kod muškaraca i pojačati želju, stimulaciju i hormonalnu ravnotežu kod žena. Aroma također može potaknuti protok krvi i poboljšati kvalitetu orgazma kod muškaraca.

Foto: Shuttershock

Češnjak: Češnjak ima visoku razinu spoja alicina, koji može poboljšati protok krvi u spolnim organima. Stoljećima se koristio kao afrodizijak, a drevne su civilizacije koristile češnjak kao sredstvo za povećanje izdržljivosti i seksualne želje. Alicin se oslobađa kada se češnjak zgnječi ili nasjecka, a poznato je da povećava protok krvi i cirkulaciju. Češnjak također sadrži antioksidanse koji smanjuju razinu stresa, a stres može negativno utjecati na libido.

Foto: shutterstock

Piskavica: Piskavica, biljka slična djetelini, sadrži iste spojeve koje tijelo koristi za proizvodnju estrogena i testosterona, navodi Healthline. Nacionalni institut za zdravlje kaže da ekstrakt navodno poboljšava libido, kontrolu glukoze, razinu kolesterola i cirkadijalni ritam.

Foto: shutterstock

Ginseng: Ginseng je dugo bio na glasu kao afrodizijak, kao i za liječenje seksualne disfunkcije i poboljšanje seksualnog ponašanja, prema studiji iz 2013. Istraživanje je također pokazalo da začin može učiniti trenutne strategije liječenja muških reproduktivnih poremećaja učinkovitijima.

Foto: shutterstock

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije