Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimske radosti

Vodite djecu na skijanje? Učinite boravak na snijegu - zabavnim!

djeca na snijegu
Foto: Thinkstock
05.12.2013.
u 13:00

Svako dijete je drugačije, ali tajna je u tome da se u učenju zadrži - zabava!

Odrasli znaju što očekivati kada se upute na odmor u područja pokrivena snježnim pokrivačem. No, odijevanje skijaškog odijela i skijaške opreme možda neće biti isti doživljaj za djecu. Najvažnije je sve učiniti zabavnim da djeca ne bi stvorila nekakvu odbojnost, ali ako se to i dogodi nemojte nikako forsirati učenje skijanja jer će to samo produbiti njihovo negodovanje, odbijanje ili čak dovesti do traume.

Većina škola skijanja ima programe za djecu već od tri godine, a nakon par dana djeca već mogu samostalno stati na skijanje i uživati na blagim stazama. Za početak, potrebno je djecu odjenuti u adekvatnu i toplu odjeću. Dan možete započeti odlaskom na vruću čokoladu koju većina djece voli piti. Taj topli napitak na hladnim, snježnim obroncima može lako namamiti vašeg klinca ili klincezu na ponovni dolazak. Idući korak je odlazak na snijeg.

Pronađite neko mirnije mjesto gdje možete neometano hodati po snijegu, bez opasnosti da na vas naiđe neki drugi skijaš. Nije nužno odmah forsirati dijete da stane na skije. Pokušajte se prvo poigrati na snijegu, napravite snjegovića tamo gdje je to dopušteno, ne na skijaškoj stazi. Hodajte s djecom po snijegu da "dobiju osjećaj" i  da se spriječe neki padovi koji mogu vaše dijete odvratiti od skijaških staza.

Ne zaboravite sa sobom nositi rezervnu odjeću za djecu. Nikada ne znate kada će biti potrebno dijete presvući, a ne želite da bude, naprimjer, u vlažnoj odjeći na niskim zimskim temperaturama.

Naša je preporuka svakako dijete upisati u školu skijanja za djecu, bez obzira na to koliko ste vrsni skijaš. Prepustite prenošenje znanja profesionalcima koji znaju otkud krenuti i kako pristupiti djeci da zavole skijanje. A onda možete svi zajedno uživati na skijaškim stazama.

>>Ovo je omiljeno skijalište za obitelji s malom djecom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije