Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček

Vesele silvestarske zdravice pod svjetlima metropola Europe

beč
Foto: Thinkstock
16.12.2013.
u 08:16

Elegantni, raskošni Beč, valcer, romantične vožnje kočijom i vremeplov koji vas vodi u vrijeme moćne monarhije, grad koji ne možete zaboraviti ako se ondje nađete u silvestarskoj noći. Nazdravite kuhanim vinom ako ste na nekom od dočeka na trgovima ili biranim vinima u mnogobrojnim klubovima koji će tu noć biti otvoreni. (Elite travel, 3 dana autobusom, 1390 kn).

Produžite li do Bratislave, na Silvestrovo zaplešite u okruženju sunarodnjaka na jednoj od zatvorenih zabava uz domaću glazbu koju u “Partyslavi” organizira Alga Travel (3 dana autobusom, 690 kuna). Ako ste romantični, neka vaš izbor bude čarobna Venecija. Serenissima okićena elegantnim bojama starog zlata mami na ispijanje sjajnog venecijanskog Belinija uz pogled na jedan od najljepših vatrometa na svijetu, onaj nad lagunom. (Elite travel, 2 dana autobusom, 690 kuna) Parizu, oui...

Odličan izbor za silvestarsku noć doček je na Elizejskim poljanama, simbolu velegradske raskoši – uz šampanjac! (Alga putovanja, 6 dana autobusom, 1590 kn ili Elite Travel, 4 dana zrakoplovom, 2395 kuna)

SAVJET: Za dočeke na otvorenom odjenite se toplo i naoružajte strpljenjem za popriličnu gužvu. Pirotehniku nećete sresti!

Italija, Francuska, Španjolska

Uplovite u novu godinu uz valcer na brodu muzike Costa Pacifika te doživite prijelaz godine na otvorenom moru uz sjajnu gastronomsku ponudu, odličnu zabavu i u luksuzno opremljenim kabinama. Neka godina počne opuštanjem u spa-zoni s pogledom na Sredozemlje ili sunčanjem u zavjetrini jedne od paluba plovećeg grada. Oplovite i posjetite Marseille, Barcelonu, Palma de Mallorcu, Civitavecchiju, La Speziju te na povratku Savonu. (Elite travel, osam dana, 2290 kn)

SAVJET: lučke pristojbe iznose 995 kn po osobi. Transfer do/od Savone iz Zagreba 950; Rijeke 900. Parkiranje u Savoni

Fatima, Porto, Lisabon

Obiđite u posljednjim danima godine najpoznatije hodočasničko mjesto na svijetu Fatimu, upoznajte Porto, grad s jednim od najstarijih sveučilišta na svijetu, rijeku Douro, kušajte čuveno vino, u Lisabonu kupujte u četvrti Baixa, a navečer se prepustite zvucima fada. Novu godinu dočekajte na trgovima ili u nekom od lokalnih restorana uz tradicionalnu glazbu i gastroponudu. Prije povratka obiđite Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. (Elite Travel, četiri dana zrakoplovom, 4995 kuna)

SAVJET: Iskoristite popust ranog bookinga. Zrakoplovne pristojbe stoje 790 kn.

Sofija, Skoplje

Grad koji oduševljava sjajnom hranom, neposrednošću, odličnim noćnim životom i nevjerojatno niskim cijenama. Posjetite crkve u Bojani pod zaštitom UNESCO-a, u Nacionalno-povijesnom muzeju bugarsku povijest, razgledajte baziliku sv. Sofije, Rotondu, džamiju Baši, samostan Rila iz 10 st. te freske i ikone, ćelije monaha, kušajte lokalne specijalite uz folklor. Novu godinu dočekajte u nekom od elitnih noćnih klubova ili na ulicama Sofije (Alga putovanja, 55 dana autobusom, 990 kn).

SAVJET: Opremite se jer novogodišnji Algin dar putnicima gratis je ulaz u Hilton Health Club – fitness, saunu, parnu kupelj i bazen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije