Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Veliko finale Kutjevo Sommeliers Choice-a

Veliko finale Kutjevo Sommeliers Choice-a
28.10.2023.
u 08:30

Tijekom travnja i svibnja vinarija Kutjevo u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom organizirala je natjecanje Sommeliers Choice u četiri različita kraja Hrvatske, u gradovima Opatiji, Zadru, Osijeku i Zagrebu.

Svaki od spomenutih iznjedrio je pet najboljih koji su ušli u veliko finale koje će se pak održavati 28. i 29. listopada u vinariji Kutjevo, europskoj prijestolnici vina i vinogradarstva.

Kroz brojne edukacije i radionice finalisti će se educirati o raznim stilovima vina, posluživanju istih te o temeljnoj organoleptičkoj analizi potrebnoj svakom stručnjaku za opisivanje vina. Uz navedeno imat će priliku naučiti ključno o osnovnim procesima proizvodnje vina te degustirati gastronomske delicije lokalnih opg-ovaca.

Obzirom kako se finale održava u poznatom vinogradarskom gradiću, uz navedeno, sudionici će se upoznati i s najstarijim vinskim podrumom regije koji datira iz čak 1232. godine, s obnovljenim podrumom koji seže iz doba poznate obitelji Turković zaslužne za procvat vinifikacije krajem 19. stoljeća, s najvećom Arhivom vina koja čuva vrijedne butelje od 1960. godine te s jedinstvenim Trezorom 1232 u kojemu svatko od vas može pohraniti vrijednu, premium butelju po vlastitom izboru iz ponude De Gotho, Maximo i Koria linije.

Nakon prvog finalnog kruga, od dvadeset finalista, stručni žiri koji se sastoji od uglednog sommeliera Darka Lugarića, vinskog publicista Saše Špiraneca, vlasnika vinskog bara, Dade Tašnera te enologinje vinarije Kutjevo, Zrinke Vinković Jergović, izabrat će najboljih deset koji će se ravnopravno boriti za pobjedu. Pobjednik će uz poklone iznenađenja koje je istaknuta vinarija pripremila dobiti i vrijednu novčanu nagradu od 2000€ i financiran tečaj prve razine Hrvatskog sommelier kluba, dok će ostatak sudionika dobiti utješne promo pakete.

Uz zajamčenu zabavu, trenutke za pamćenje i iščekivanje sretnog pobjednika, zadnji vikend u listopadu rezervirajte za nezaboravno finale. Vidimo se u vinariji Kutjevo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije