Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDNIK RESTORAN I HOTEL DEGENIJA

Večernjakova zvijezda dokaz je naše kvalitete, a baza su lokalni proizvođači

Turistička patrola iz Općine Rakovica
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
10.05.2023.
u 08:43

Jedan su od rijetkih restorana koji je otvoren tijekom čitave godine. Široka je ponuda raznih vrsta jela; od autohtonih ličkih do internacionalnih, a vinska je karta puna proizvođača iz čitave Hrvatske. No posvećeni su, kaže, suradnji s lokalnim proizvođačima hrane i pića

Svaka je nagrada dokaz kvalitete rada i zato nam je Večernjakova zvjezdica iznimno vrijedna nagrada i ponosni smo na nju. Mi se u našem obiteljskom restoranu godinama trudimo unaprijediti kvalitetu usluge, inzistiramo na domaćoj hrani pripremljenoj s autohtonim, lokalnim proizvodima u čemu smo predvodnici u ovome kraju. Taj su trud prepoznali gosti koji nam se vraćaju i novi koji dolaze, a sada nas je prepoznao i Večernjak – kaže nam Ivan Lončar, jedan od vlasnika obiteljskog restorana i hotela Degenija u Selištu Drežničkom u Rakovici koji je dobio najviše bodova i veliku Večernjakovu zvijezdu te osvojio titulu najboljeg restorana u kontinentalnoj Hrvatskoj u općinama koje smo obišli u Turističkoj patroli ove godine.

Restoran su Ivanovi roditelji Marijan i Ankica Lončar s obitelji Hodak otvorili na cesti D1 još 1997. godine.

Turistička patrola iz Općine Rakovica
1/11

 

– Tada je restoran imao kapacitet od 60-ak mjesta. U dva desetljeća ulaganja i investiranja i nas su, mene i brata Marka te bratića Marija Hodaka, uključivali u posao. Isprva smo kao klinci kosili, uređivali okoliš, potom i konobarili jer tada nije bilo autoceste i sav je promet prema Jadranu išao preko D1 pa je svaka pomoć u restoranu bila dobrodošla. Bilo je tada i poteškoća s infrastrukturom; strujom, vodom, dok se tijekom godina sve nije izgradilo. U zadnjih je desetak godina Rakovica stvarno doživjela velik turistički napredak u svemu, od kvalitete usluga do sadržaja, a mi smo dio te priče. Danas imamo istoimeni hotel, a restoran Degenija smo s 2019. na 2020. godinu, baš u vrijeme korone, obnovili, pa danas može primiti 120 gostiju. Zato u sezoni u restoranu radi 35 djelatnika; s hotelom je ukupno više od 60 zaposlenih – govori nam Ivan koji danas Degeniju vodi s roditeljima, bratom Markom i bratićem Marijem Hodakom. Jedan su od rijetkih restorana koji je otvoren tijekom čitave godine. Široka je ponuda raznih vrsta jela; od autohtonih ličkih do internacionalnih, a vinska je karta puna proizvođača iz čitave Hrvatske. No posvećeni su, kaže, suradnji s lokalnim proizvođačima hrane i pića pa surađuju s desetak OPG-ova iz okolice.

– To nam je jako važno, to je baza za vrhunsku gastronomiju koju nudimo. Imamo svoju mesnicu, sami radimo svoj sirni namaz basu, sami pečemo kruh, pripremamo tjesteninu i sami radimo kolače. Autohtono ličko govedo bušu nabavljamo kod lokalnog uzgajivača u Gospiću, po svježu pastrvu idemo u Korenicu, vrhunski chardonnay uzimamo od lokalnog vinara iz OPG-a Obrovac kod Slunja, med, džemove, sireve, rakije također otkupljujemo iz ovoga kraja – dodaje Ivan Lončar iz Degenije. Obitelj ima i nove planove, žele turističku ponudu učiniti još atraktivnijom uređenjem spa i wellness sadržaja te kongresne dvorane u obližnjem hotelu.

Redoslijed restorana i bodovi

Restoran Degenija (Rakovica)       96
Restoran Cvituša (Lovinac)       94
Restoran Kod ribiča (Jasenovac)       94
Izletište Na malenom brijegu (Velika Pisanica)       93
Konoba Doma (Sveti Petar u Šumi)       93
Restoran Royal (Kloštar Podravski)       93
Restoran Villa Vladimir (Laz Bistrički)       92
Buffet Čiča Mata (Velika)       91
Restoran i catering Best (Donji Andrijevci)       91
Restoran Sequoia (Slatina)       91
Pub CarpeDiem (Rupa)       90
Restoran Atlantik (Nedelišće)       90
Gostionica Ladanjski raj (Hrastina)       89
Izletište Grešna pilnica (Klenovnik)       88
Restoran Fontanela (Babina Greda)       71
Kafe bar bistro Breza (Ernestinovo)       67

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije