Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVERBALNA KOMUNIKACIJA

Držanje tijela otkriva mnogo: Evo kakve je položaje bolje izbjegavati jer šalju krivu poruku

Shutterstock
06.05.2022.
u 07:00

Ruke prekrižene na prsima mogu izgledati kao da izbjegavamo druge, a ljudi oko nas se zbog takvog držanja mogu čak osjećati i odbačenima.

Govor tijela nam može puno reći o osobi, a njegovo shvaćanje pomaže da bolje shvatimo i ljude oko sebe, ali i da vidimo kako drugi vide nas. Stručnjaci su otkrili da postoji nekoliko tipova držanja tijela, te da svaki od njih govori nešto o nama, kako piše Metro.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Uspravno držanje

Ako je vaše držanje ravno i uspravno, odajete dojam da ste vrijedni povjerenja i da imate sve pod kontrolom. Također, s ovakvim samouvjerenim držanjem djelujete pametnije pa stručnjaci preporučuju da ga zadržite i na svakom intervjuu za posao i sličnim važnim sastancima.

Pogrbljeno držanje

Uobičajeno loše držanje kojeg često ni nismo svjesni. Ovako držanje, kažu stručnjaci, pokazuje slabost. Zaobljena ramena govore da ste zatvoreni od ostatka svijeta i mogu sugerirati da ste u strahu i napeti, zbog čega izgledate i kao da niste zainteresirani za ljude oko sebe.

Također, ovakvo držanje nije privlačno. Kada se tek upoznajete s nekim ili kad ste na razgovoru za posao, ako budete pogrbljeni zapamtit će vas kao zabrinutu i zatvorenu osobu.

Pognuto držanje

Pognuto držanje nije nužno loše, ako ne stojite tako predugo. Stručnjaci kažu da je naginjanje prema naprijed prirodno kad nekome posvećujemo pozornost ili pažljivo slušamo nekoga kad govori. Takvo držanje osobi s kojom pokazuje ste da je vaš cijeli fokus na njoj.

Obrambeno držanje

Ovo je suprotno od otvorenog držanja dobrodošlice. Prekrižene ruke na prsima mogu izgledati kao da izbjegavate druge, a nekada čak mogu djelovati i tako da se drugi oko vas osjećaju odbačeno. S ovim im držanjem govorite da biste radije bili negdje drugdje i ostavlja dojam nezainteresiranosti.

Stručnjaci kažu da možete raditi na svom držanju, te da se pravilno držanje isplati jer njime šaljemo najbolju sliku i ostavljamo najpozitivniji dojam. 

Koji su najljepši ljubavni stihovi svih vremena? "Pjesma nad pjesmama iz Biblije", "Crvena jabuka..." 😍❤

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije