Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAR UZ VEČERNJI

Uz Večernji otkrijte najdjelotvornije pripravke iz biljne ljekarne naših baka za borbu protiv alergija

08.03.2019.
u 18:42

Posebni prilog Narodni lijekovi za alergije potražite u ponedjeljak 11. ožujka na dar uz Večernji list.

Protiv njih se nije lako boriti jer su neizlječive, no ključ je, kažu stručnjaci, u podizanju imuniteta. Tako su se s alergijama nosili i naši preci.

Kako bismo pronašli ljekovite pripravke, zavirili smo u narodne recepte koji se koriste već stotinama godina. Upravo jedan, koji je posljednjih desetljeća najpoznatiji kao moćan lijek za sve – crni kim koristi se još od drevnog Egipta. Brojna su njegova djelotvorna svojstva, a znanstvenim istraživanjima potvrđeno je da je najveća snaga crnog kima u tome što njegovo blagotvorno djelovanje na imunosni sustav obuhvaća čitav organizam. Crni kim može ublažiti simptome i kad su alergije već počele, dok druge namirnice uglavnom treba početi konzumirati tjednima, pa i mjesecima prije nego što počne cvjetanje alergena.

Masna plava riba bogata omega-3 masnim kiselinama jedna je od namirnica koju bi alergičari morali uvrstiti u svoju prehranu, kao i voće i povrće. No kod pojedinih alergija upravo unos zdravog voća i povrća može dovesti do problema pa tako oni koji su alergični na brezu ne smiju, primjerice, jesti jabuke. Koje još kombinacije dovode do tzv. križnih alergijskih reakcija, pročitajte u prilogu koji vam donosi i peludni kalendar za obalu i kontinent.

U ponedjeljak 11. ožujka potražite posebni prilog Narodni lijekovi za alergiju na dar uz Večernji list i napokon uživajte u proljeću!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije