Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uz Caspar izrazite svoju maštu bez zadrške ili čak osmislite svoju prvu kolekciju

Caspar
Foto: Grafko-Caspar
1/7
15.12.2021.
u 14:43

Caspar, varaždinska tvrtka koja se bavi digitalnim tiskom na širokom rasponu prirodnih i umjetnih materijala

Tvrtka Caspar osnovana je 2018. godine u Varaždinu kao dio Grafko-Caspar kompanije. Pioniri digitalnog tiska na tekstil, fokusirani su na olakšavanje onih prvih koraka svima onima koji tek počinju u svijetu dizajna: dizajnerima, influencerima, „uradi sam“ krojačima te hobi entuzijastima. Njihove su kvalitete prepoznali i etablirani dizajneri, pa su se do danas afirmirali kao željeni partneri svih onih koji su u potrazi za kvalitetom, pouzdanošću i preciznošću ispisa.

Foto: Grafko-Caspar

Za početnike u tekstilno-modnoj industriji

Svatko tko je dio tekstilno-modne industrije zna da su počeci najteži. Ideje i vlastiti dizajni su tu, no prvi veliki problem javlja se kod apliciranja dizajna na manje količine tkanine: jedine opcije za tisak dolaze iz Kine i Turske. Osim što zbog zastarjele tehnologije zagađuju okoliš, minimalna količina koju je potrebno kod njih naručiti daleko je veća od stvarnih potreba. Drugim riječima, potrebna su velika ulaganja, koja ujedno predstavljaju i velik rizik.

Upravo tu na scenu stupa Caspar, varaždinska tvrtka koja se bavi digitalnim tiskom na širokom rasponu prirodnih i umjetnih materijala. Imajući na umu sve one koji rade na principu „uradi sam“ te one koji se žele probiti kao modni dizajneri ili pak dizajneri interijera, odlučili su im olakšati upravo ove prve korake. S minimalnom narudžbom od 1 dužnog metra, svi dobivaju priliku kreativno se izraziti ili osnovati brend bez rizika.

Foto: Grafko-Caspar

Foto: Grafko-Caspar

Za male i velike poduzetnike

Njihove zvijezde vodilje uskoro su počeli slijediti brojni regionalni sportski brendovi, tekstilne tvrtke te manji i veći dizajneri. Upravo zato što kreativcima nude mogućnost izražavanja svoje mašte bez zadrške i opterećenosti količinama, ostvarene su mnoge suradnje s modnim/interijer dizajnerima i krojačima koji su na taj način pronašli put od hobija do prodaje vlastitih proizvoda

Renomirani su pak dizajneri prepoznali mogućnost kreiranja prototipova, ali i cijelih kolekcija. Jedan od njih je i Juraj Zigman, modni dizajner koji koristi njihove tkanine za izradu kreacija nekih od najvećih svjetskih showbiz zvijezda poput Nicki Minaj, Cardi B, Christine Aguilere i Fergie. Prebacivši fokus s forme na kvalitetu tkanine, počeo je tražiti tvrtku koja može isporučiti takve materijale i pronašao odgovor u Casparu, s kojima dijeli stav da treba poticati domaću proizvodnju i cijeniti predanost naših ljudi: 

U početku karijere naglasak sam uvijek stavljao na formu, manje na samu tkaninu. Recimo, od krpe bih napravio kreaciju i zadovoljio svoju viziju i apetit prema modi. Danas ipak krećem od same tkanine, ona me inspirira i pomaže da dođem do svog kreativnog cilja. Dobra i kvalitetna tkanina je temelj mode, osobito danas kada smo zatrpani lošim tekstilom, jeftinim i upitnim.

Zigman je Caspar izabrao, kako kaže, jer želi dobar proizvod i jer ga oduševljavaju kreativni, poletni ljudi koji razmišljaju korak unaprijed.

Foto: Zigman

Foto: Zigman

Foto: Zigman

Za širenje suvremene tehnologije tiska

Tvrtka je nedavno uložila u nove printere velikih formata koji će, uz naprednu web stranicu koja olakšava pripremu za tisak, suradnicima omogućiti još kvalitetniji proizvod, a kraće vrijeme isporuke. Najsuvremenija oprema omogućava im tehnologiju tiska koja u svom procesu ne koristi tekuću vodu pa samim time ne zagađuje okoliš. 

Trenutno u ponudi imaju 24 tkanine, a sve veći broj materijala ima i ekološki prihvatljivo podrijetlo, bilo da se radi o organskom pamuku ili recikliranom poliesteru. Prateći suvremene trendove u ekologiji i tehnologiji, cilj im je približiti mogućnost suvremene tehnologije tiska svakome tko voli izražavati svoju kreativnost kroz dizajn i tekstil. 

Stoga, imate li odličnu ideju ili želite kreirati nešto posebno, ovo je pravo vrijeme da se okušate u dizajnu i predstavite svoju kreaciju na domaćem i inozemnom tržištu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije