Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko stoji beba

Uštedite na kolicima, a ne na autosjedalici

dijete
VL FOTO
10.03.2011.
u 12:45

Za obuću budite spremni izdvojiti novac jer se ona formira prema stopalu pa valja izbjegavati rabljene cipele

Dolazak djeteta u dom veliko je veselje, ali i popriličan izdatak za buduće roditelje. Ipak, uz malo planiranja može se kupiti kvalitetna dječja oprema, a pritom izbjeći bankrot.  

U tome će vam uvelike pomoći rodbina i prijatelji koji su već okusili čari roditeljstva, ali i sve brojnije prodavaonice "second hand" koje nude svu dječju opremu, obuću i odjeću po znatno povoljnijim cijenama.  

Ipak, postoje neke stvari na kojima se ne isplati štedjeti i u koje je potrebno ulagati. Većini roditelja na prvom je mjestu sigurnost djece (ili bi barem trebala biti) pa na autosjedalici nemojte gledati cijenu već ocjene, kvalitetu i, ako u automobilu imate sustav Isofix, svakako uložite u sjedalicu koja će tako biti postavljena. Odlučite li se ipak za rabljenu sjedalicu, pripazite na godinu proizvodnje. Naime, vjerovali ili ne, i autosjedalice imaju rok trajanja pa većina njih poslije otprilike šest godina uporabe nije više ispravna.    

Ne štedite ni na obući. Svako dijete treba imati svoje cipelice jer svaka je noga drukčija, a cipela se formira prema nožici.    

Da sav teret kupnje opreme za novorođenče ne bi pao na vaša pleća, pobrinula se država, ali i lokalna samouprava. Dobro se raspitajte na koliku jednokratnu naknadu imate pravo pa budžet pokušajte prilagoditi tome. Svi troškovi novorođenčeta, ako sve kupujete novo, lako se popnu i na 40 tisuća kuna, no svota može biti znatno manja oslonite li se na rabljenu i nimalo lošiju opremu.    

Krevetić    

Pri kupnji krevetića vodite računa da je siguran, da se ne klima i da se ogradica može spustiti. Bez bojazni možete kupiti rabljeni, ali obvezno nabavite novi madrac.   

Novi od 600 do 5000 kn  

Rabljeni od 200 do 1000 kuna  

Autosjedalica

Stavka na kojoj se ne štedi. Na web-stranici autosjedalice.info imate ocjene i cijene svih sjedalica s domaćeg tržišta. Odaberite najbolje, unutar svojih mogućnosti, za dijete.

Nove od 500 do 3000 kn  

Rabljene od 200 do 1300 kn

Obuća i odjeća

Odjeću slobodno uzmite od prijateljica (osim donjeg rublja) ili iz dućana rabljenom robom, ali u obuću investirajte. Važno je da svako dijete ima svoje cipele jer se one formiraju prema stopalu. Pazite i na materijale pa birajte prirodne, recimo kožu.

Nove od 250 do 600 kn 

Rabljene od 50 do 200 kn

Hranilica

Iako nije nužna, uvelike olakšava život. Odlučite li se za rabljenu, bitno je samo da je dobro dezinficirate; ovo, uz stolić za prematanje i kolica valja potražiti u trgovini rabljenom odjećom. Većina ih je ionako u sjajnu stanju.

Nove od 600 do 2000 kn 

Rabljene od 150 do 350 kn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije