Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovoren standard

Uskoro stiže jedinstveni punjač 
za sve poznatije mobilne telefone

punjač za mobitele
01.06.2011.
u 11:34

Uskoro ćemo jednim punjačem moći puniti Nokiju, Samsung, Sony Ericsson, Huawei, LG, Apple, Motorolu...

Europske organizacije za standardizaciju CENELEC (European Committee for Electrotechnical Standardization) i ETSI (European Telecommunications Standards Institute) dizajnirale su i potvrdile tehnički standard za jedinstveni punjač za različite vrste mobitela, prenosi portal Slovenskog saveza potrošača.

Naime, četrnaest vodećih proizvođača mobilnih telefona još 2009. dogovorilo je jedinstveni punjač za mobitele pa ćemo uskoro jednim punjačem moći puniti Nokiju, Samsung, Sony Ericsson, Huawei, LG, Apple, Motorolu...

Jedinstveni punjač olakšat će život potrošačima i smanjiti količinu otpada. Naime, često u kući imamo nekoliko ispravnih punjača koje i bacamo zajedno s neispravnim mobitelom. Također ćemo izbjeći probleme izgubimo li punjač ili ga zaboravimo kad odemo na put.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije