Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moje zdravlje

Upoznajte 'kraljicu ljeta'- Njezino Visočanstvo: lubenica

Lubenica
Foto: VL
1/2
23.07.2015.
u 09:12

Lubenice se često upotrebljavaju za redukciju kilograma i detoksikacijske procese organizma jer čiste tijelo od štetnih sastojaka koji se izlučuju urinom

Kada nam lubenica padne na pamet, prva je asocijacija – ljeto!

Koristite je u osvježavajućim napicima, kao desert, ali i kao odličnu namirnicu za njegu kože!

Osim što predstavlja sjajno i ukusno osvježenje po ljetnim vrućinama, lubenica je i prava riznica zdravlja! Ako ste pretjerali s plivanjem, planinarenjem ili sličnim tjelesnim aktivnostima, posegnite za sokom lubenice kako biste ublažili bolove u mišićima. Naime, omiljena ljetna poslastica bogata je aminokiselinom citrulinom, specifičnom po tome što utječe na smanjenje bolova u mišićima nakon tjelesne aktivnosti.

Zbog velike količine vode, a malog postotka kalorija – gotovo 90 posto ove povrtnice je voda. Lubenice se često upotrebljavaju za redukciju kilograma i detoksikacijske procese organizma jer čiste tijelo od štetnih sastojaka koji se izlučuju urinom. To pridonosi čišćenju bubrega i cijelog tijela – otkrila nam je aromaterapeutkinja Mary Novosel. To znači da u lubenici možete mirne duše uživati cijelog ljeta jer sadrži svega 20 kalorija.

Lubenica dopušta mnogo kreativnosti. Izdubljena kora lubenice može poslužiti kao zanimljiva „zdjela“ za salatu kojom ćete impresionirati sve goste. Pripremite mališanima sladoled od lubenice kojem neće moći odoljeti, a vi se osvježite ukusnim mojitom od lubenice! Ako ste mislili da je ova zdrava i korisna namirnica samo za naše tijelo “iznutra”, prevarili ste se! Ona može biti glavni sastojak proizvoda za njegu kože, a mi vam donosimo recept kako od lubenice napraviti izvrstan tonik za kožu.

Dovoljno razloga za uživanje u ovoj osvježavajućoj poslastici, zar ne?!

Potražite magazin Moje zdravlje u subotu, 25. srpnja u paketu s Večernjim listom za samo 5 kuna ili samostalno za samo 14 kuna na svim kioscima! Ove subote požurite na kiosk jer stiže pravo osvježenje na čak 100 stranica, a najbrže čekaju nagrade!

Foto: VLm

>>Donosimo sve o hladnim zamkama ljetnih vrućina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije