Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaki ima i zdrastvene benefite

Ukusni i zdravi kokteli koje nutricionisti i chefovi preporučuju za ovo ljeto: Isprobajte ih!

Unsplash
02.06.2021.
u 16:30

Watermelon Mint Cooler koktel odlično funkcionira i sa i bez alkohola, osvježavajuć je, hidrira i lagan je za želudac, kaže šefica kuhinje i autorica Laura Lea

Tri autorice i stručnjakinje za hranu podijelile su za Mind Body Green recepte za omiljene koktele koje će piti ovo ljeto i koje zbog raznih nutricionističkih benefita - ali i dobrog okusa - preporučuju svima:

Blueberry-Infused Gin Spritz

Sastojci:

3 šalice organskih borovnica
1 750 ml boce Plymouth Gina

Borovnice dobro isperite, a zatim stavite u veliku posudu (ne treba ih sušiti) i na srednje jaku vatru, uz stalno miješanje. Kuhajte ih dok ne puste dosta tekućine, pa maknite s vatre i pustite da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Borovnice i sok stavite u veliku hermetičku posudu. Ulijte cijelu bocu džina. Zatvorite poklopac i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu pet dana. Obavezno staklenku barem jednom dnevno dobro promućkajte.

Nakon pet dana gin  procijedite kroz cjediljku sa sitnim rupicama i ulijte u čistu bocu ili posudu. Čuvati u hladnjaku.

- Osobno ovakav džin miješam s mineralnom vodom i dosta iscijeđenog soka limuna ili limete. Može se umjesto s borovnicama raditi i sok od lubenice ili domaći sirup od borovnica (smrznute borovnice s vodom i zaslađivačem po izboru), a možete koristiti i votku ili tekilu - kaže nutricionistkinja i autorica Jessica Cording.

Watermelon Mint Cooler

Sastojci:

12 šalica narezanih kockica lubenice bez sjemenki
1/2 šalice svježeg soka limete
1/2 šalice lišća svježe metvice
2/3 šalice ruma ili votke (nije obavezno)
Led

Vremenska prognoza za ljeto: Evo što možemo očekivati u narednim mjesecima

1/5

U blenderu izmiješajte lubenicu, sok limete i mentu, dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu ulijte u dva velika vrča. Pokrijte ih i stavite u hladnjak dok ne budu spremni za upotrebu.

Gore navedenu dozu alkohol, ako ga koristite, jednako raspodijelite na dva vrča. Dodajte led. 

- Ovaj je recept super jer funkcionira i bez alkohola, osvježavajuć je, hidrira i lagan je za želudac- kaže šefica kuhinje i autorica Laura Lea.

The Kombucha Mule

Sastojci:

Usitnjen led
2 dcl vodke i tri dcl svježe iscijeđenog soka limete
Šalica kombucha čaja s okusom đumbira
Za ukras: Kora od limete, grančica metvice i/ili kriška jabuke

Napunite šalicu zdrobljenim ledom. Dodajte votku (ako je koristite) i sok od limete. Prelijte s kombucha čajem i promiješajte dugom žlicom za koktel. Ukrasite koricom limete, metvicom i/ili kriškom jabuke.

- Kombucha čaj se dobije fermentacijom vrlo zdrave gljive, a kad dodate metvicu i đumbir dobijete hrpu poželjnih antioksidanasa - kaže šefica kuhinje i autorica knjige 'The Wellness Project', Phoebe Lapine.

Hit TikTok recept za vegane: Pečena kora od banane im 'glumi' slaninu, biste li probali?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije