Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hladno i slatko

Ukusni i jednostavni desert: Osvježite se sorbetom od jagoda!

Instagram
18.05.2023.
u 15:30

Možete ga poslužiti samog ili uz neke jednostavne prhke kolačiće, u svakom slučaju ovaj desert neće proći neprimijećeno.

Ovaj sorbet uključuje samo nekoliko jednostavnih sastojaka i nevjerojatno je jednostavan za napraviti, a mnogima je privlačan i zbog intenzivnog okusa jagode i jarke crvene boje. Sezona jagoda je počela i mogu se naći na lokalnim tržnicama, a sorbet možete poslužiti samog ili uz neke jednostavne prhke kolačiće, neće proći neprimijećeno. Sastojci: trebati ćete samo šalicu vode, 3/4 šalice granuliranog šećera, 500 g jagoda i 1/3 šalice soka od limuna ili soka od limete, svježe iscijeđenog

Pomiješajte vodu i šećer u loncu srednje veličine. Pustite da smjesa uzavrije na srednjoj vatri, miješajući cijelo vrijeme da se šećer otopi. Kuhajte pet minuta, bez miješanja. Sirup maknite s vatre, ulijte u zdjelu i stavite u hladnjak da se ohladi. Operite i narežite jagode. Stavite ih u mikser ili multipraktik. Obradite dok smjesa ne bude prilično glatka, ali ne kao pire. Dodajte jagodama sirup i sok od citrusa i kratko promiješajte, samo da se sve sjedini.

Sirup ne mora biti hladan, ali ne smije biti ni vruć. Stavite smjesu u plitku posudu ili okrugli kalup za tortu i stavite u zamrzivač. Nema potrebe da ga pokrivate. Nakon 2 sata promiješajte vilicom ili žlicom, stavljajući smrznute rubove u sredinu. Vratite u zamrzivač. Nastavite tako miješati svakih sat vremena, sve dok sorbet ne bude čvrst koliko želite. To može trajati četiri sata ili dulje, ovisno o temperaturi zamrzivača.

Nakon što je sorbet potpuno leden, možete ga zgnječiti pomoću ručnog miksera, ako želite. Stavite u zdjelu, poklopite i vratite u zamrzivač. Spreman za posluživanje je oko 4 do 6 sati nakon što ste ga prvi put stavili u zamrzivač.  Za posluživanje ostavite sorbet da malo omekša na sobnoj temperaturi; oko 10 minuta. Uspite u posude i poslužite.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije