Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rachel Harder

Učiteljica poslala poruku i oduševila roditelje: 'Obećajem vam jednu stvar...'

Twitter/@rbharder
02.09.2021.
u 14:26

Mislim da svako dijete ponekad treba malo više prostora i/ili vremena, da nešto savlada ili da jednostavno 'predahne', kaže učiteljica. A bar je to, dodaje, lako dati...

Učiteljica četvrtog razreda osnovne škole u Hutchinsonu u Kansasu Rachel Harder nedavno je svojim učenicima i njihovim roditeljima poslala srdačnu i dirljivu poruku koja je oduševila i njene pratitelje na društvenim mrežama i učitelje diljem zemlje i ubrzo postala viralna. U njoj Harder roditeljima poručuje da će 's posebnom brigom paziti na njihovu djecu, posebno kad im je teško i s nečim se muče'.

- Najvažnije je znati pažljivo i brižno se odnositi prema djeci - rekla je Harder i za Fox News objasnila da je prije par godina prisustvovala jednoj konferenciji o traumama u obitelji, a tada joj je, kaže, postalo kristalno jasno koliko nježnosti i brige djeca trebaju i izvan svog doma, u kojem isto nije nužno sve uvijek savršeno.

Građanski odgoj u nekoliko zagrebačkih škola od drugog polugodišta

1/3

- Na toj se konferenciji pričalo o tome kako su policijske postaje počele surađivati ​​sa školama da bi policija, kad navečer ili vikendom ima intervenciju u domu nekog djeteta, to mogla javiti i školskom psihologu i zamoliti da taj dan učitelji i drugo školsko osoblje na to dijete pripazi i više nego inače, s posebnom brigom - ispričala je.

Ta joj se ideja, kaže, svidjela, pa je smislila kako ju malo prilagoditi i primijeniti u školi u kojoj predaje.

- Iduće sam godine u razredu imala novu učenicu s autizmom kojoj je neke dane i sam dolazak u školu bio pravi izazov - kaže Harder koja se prema djevojčici, ali i prema njenoj mami, zato odlučila odnositi 's posebnom pažnjom i brigom' i na razne joj načine pomoći da što lakše savlada gradivo.  

{Handle with Care}🥰 Teacher friends, this is GENIUS!! This is a note that was shared with me. I’m told an elementary...

Objavljuje Angie Winn KCBDPonedjeljak, 23. kolovoza 2021.

- Mislim da svako dijete ponekad treba malo više prostora i/ili vremena, da nešto savlada ili da jednostavno 'predahne' - rekla je. A bar je to, dodaje, lako dati...

 Zato kad joj dijete ili roditelj u školi kaže da su imali teško jutro, Harder ne pita zašto ni što se kod njih događa - već jednostavno taj dan na to dijete pomnije pazi i nastoji mu olakšati to kroz što prolazi.

- Bitno mi je da roditelji, posebno kad i oni i djeca prolaze kroz neko teško razdoblje, znaju da ću dodatno pripaziti na njih- rekla je, pa im tijekom dana pošalje i poruku i javi im kako se dijete snalazi i što radi.

- Svi imamo kaotična jutra; bilo da je riječ o ozbiljnom problemu ili o zagubljenoj bilježnici i kašnjenju na posao i u školu - kaže Harder. Učitelji, dodaje ona, ne moraju uvijek znati što se točno s djetetom događa da bi shvatili da im je potrebno malo osobnog prostora, vremena za same sebe ili naprosto - malo više ljubavi...

Psić uletio u kadar u prijenosu uživo: "Samo čeka poslasticu!"

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:23 03.09.2021.

Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije