Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napravite sami

U tren oka pretvori me u lava, medvjeda i vuka

maska
Foto: Jurica Galović/PIXSELL
1/6
05.02.2013.
u 18:30

Tanja Bjeliš, šminkerica iz Trešnje, na Irmi Handl pokazala nam je male trikove velikih majstora šminke te pokazala kako se u tren oka postaje lav, medvjed, vuk...

Denis, učiteljica, meštra Denis Mikatović Jugovac  iz porečke osnovne škole hodajuća je riznica ideja, a njezina karnevalska preobrazba – u kojoj se uz ponešto šminke, vrijedne ruke prijateljice i vezicu lika pretvorila u lava – prigoda je da doznamo kako je to napravila. Pravo je mjesto za to Dječje kazalište Trešnja u Zagrebu, gdje upravo pripremaju novu predstavu – “Knjiga o džungli”.  A tko drugi doli Tanja Bjeliš zna sve divljim životinjama, lavovima, vukovima, medvjedima...  

Tanja je više od mame koja zna

– Uz malo truda i nešto mašte možete jednostavno pretvoriti svoje dijete u neki od likova koji mu se sviđa. Dogovorite se s klincima i zajedno odaberite u koga će se maskirati jer će tada cijeli proces šminkanja i uređivanja biti zabava i ostati u lijepom sjećanju. Odaberite neki film ili crtić, proučite zajedno likove, geste, karaktere... Pregledajte ormare i naći ćete zaboravljene rekvizite.  

 Printajte, crtajte, bojite ...

U vašoj toaletnoj torbi zasigurno je dovoljno kozmetike koju možete upotrijebiti. Potrebne su vam crne ili smeđe olovke za oči, svijetla i tamna sjenila te nekoliko rumenila i dobar kist – savjetuje Tanja.  – Isprintajte ili iz novina izrežite fotografiju željenog lika i pokušajte našminkati dijete i prije odlaska na karnevalsku zabavu. Bit će to dobra vježba strpljenja i kreativnosti za oboje, a steći ćete sigurnost crtanja za veliki trenutak maskiranja. Boje za lice možete kupiti uoči karnevala, one nisu veliki izdatak, a miješaju se s vodom. Ako pogriješite, popravite linije štapićima za uši umočenim u mlijeko za skidanje šminke. Važno je nakon zabave dobro očistiti djetetovo lice. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije