Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ciljana higijena

U ovim situacijama se najčešće šire klice: Perete li ruke nakon njih?

Shutterstock
02.02.2024.
u 13:30

Najviši standard higijene treba se održavati tijekom pipreme hrane, iznošenja smeća, upotrebe toaleta, igranja s kućnim ljubimcima, brige o bolesnim ukućanima te kada kašljete i kišete

Čišćenje je vjerojatno najzamorniji posao svake osobe koja si ne može priuštiti kućnu pomoćnicu. Vrlo vjerojatno temeljito čišćenje cijele kuće radite svega nekoliko puta godišnje, a sve ono između svodi se na čišćenje i pospremanje onoga očitog i vidljivog, piše The Sun.

Istraživanje je pokazalo da ljudi razumiju važnost higijene, ali ne znaju procijeniti vrijeme i situacije u kojima je ona najnužnija. Posebno zabrinjava podatak da gotovo četvrtina smatra kako higijena u životnom prostoru nije osobito važna te da djeca trebaju biti izložena bakterijama i prljavštini kako bi ojačala imunitet.

VEZANI ČLANCI:

Zato su stručnjaci osmislili novi pristup čišćenju, koji nazivaju ciljanom higijenom. Naveli su ključna područja i situacije kojima trebamo posvetiti najviše pažnje prilikom čišćenja. Najviši standard higijene treba se održavati tijekom pipreme hrane, iznošenja smeća, upotrebe toaleta, igranja s kućnim ljubimcima, brige o bolesnim ukućanima te kada kašljete i kišete.

Situacije u kojima se najlakše šire klice:

  • kuhanje i obrada sirove hrane
  • jedenje prstima
  • uporaba WC-a
  • kašljanje, kihanje i ispuhivanje nosa
  • razvrstavanje prljavog rublja i ostalih kućanskih materijala
  • briga o životinjama
  • iznošenje smeća
  • briga o bolesnim ukućanima koji šire zarazne mikrobe u okoliš povraćanjem ili proljevom, diranjem hrane i svih površina u kućanstvu

Prestanite ih raditi: Greške zbog kojih čišćenje doma traje duže nego što bi trebalo! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije