Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šećerna bolest

U idućih 20 godina više od 380 milijuna oboljelih od dijabetesa?

dijabetes
Foto: Borna Filić/PIXSELL
14.11.2013.
u 09:45

Svjetski dan dijabetesa 2013. obilježava se petu godinu zaredom uz petogodišnju poruku odabranu od Međunarodne Dijabetičke Federacije kao "Dijabetes - edukacija i prevencija" za 2009 - 2013.

U svijetu danas živi više od 250 milijuna osoba sa šećernom bolešću. Bez koordiniranog djelovanja u borbi protiv ove bolesti, tijekom sljedećih 20 godina očekuje se porast oboljelih na više od 380 milijuna, navodi se na stranicama Diabetes.hr

Svjetski dan dijabetesa 2013. obilježava se petu godinu zaredom uz petogodišnju poruku odabranu od Međunarodne Dijabetičke Federacije kao "Dijabetes - edukacija i prevencija" za 2009 - 2013. Odabrani slogan za ovu godinu je: Dijabetes - Zaštitimo našu budućnost.

Poruke na posterima i letcima su jasne i snažne, a uz uobičajene postere, Hrvatski savez dijabetičkih udruga provodi i kampanju u sredstvima javnog prijevoza, ambulantama i bolnicama diljem Republike Hrvatske kako bi javnost upozorio na sve brže rastući problem šećerne bolesti.

>>Dijabetes uzrokuje virus, bolest će moći spriječiti cjepivo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije