Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV-pristojba

TV-prijamnik možete odjaviti, ali morat ćete platiti ovjeru

\'unutrasnja Zagreb, slavonska,, 05.08.2008. ilustracija, televizor, daljinac, televizija, tv snimio Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Pixsell
08.03.2011.
u 13:01

Vlasnik, odnosno korisnik prijamnika plaća pristojbu sve dok prijamnik ne odjavi

Pitanje

Kupili smo stan na moru u Medulinu u koji smo unijeli televizor. Uredno smo ga prijavili, no kako smo tamo samo tri-četiri mjeseca ljeti, skupo nam je plaćati pretplatu cijele godine. Što učiniti da ne plaćamo pretplatu dok nismo na moru? (Mirko i Janja B. iz Požege)

Odgovor

Obvezu plaćanja pristojbe HRT-u imaju svi vlasnici radijskih i televizijskih prijamnika na području RH. Kućanstva koja u vlasništvu imaju dva ili više radijskih i televizijskih prijamnika plaćaju mjesečnu pristojbu kao da imaju jedan radijski prijamnik.

Vlasnik, odnosno korisnik prijamnika plaća pristojbu sve dok prijamnik ne odjavi.

Vlasnik prijamnika dužan je HRT-u prijaviti prijamnik najkasnije u roku od 30 dana od dana nabave, a promjenu adrese, mjesta stanovanja ili sjedišta najkasnije u roku od 15 dana od dana promjene. Vlasnik, odnosno korisnik prijamnika odjavljuje prijamnik u slučaju otuđenja (prodaja, darovanje i sl.) ili ako ga prestaje koristiti (trajno ili privremeno) zbog kvara, uništenja ili iz drugih razloga. Uz zahtjev za odjavu prijamnika obvezno se prilaže posebna izjava ovjerena kod javnog bilježnika.

Komentara 24

EU
eurobanana
15:24 08.03.2011.

liliZG . U Njemackoj kupujes TV ali bez svojih PODATAKA . a lesinari za pretplatu nemoram pustiti u svoj stan ili kucu . GEZ mi mora dokazati da posjedujem tv ili radio sto zakonski nije moguce . znaci samo dobrovojnoojno ako prijavim ,onda placam . za odjavu mi netreba BILJEZNIK ,nego jedno pismo GEZ,Köln i odjavljam kada hocu

PT
ptica2
16:30 08.03.2011.

Bilo bi dobro prema harvatskim običajima , da se u nizu nađe još nekoliko činovnika koji će zaprimati molbe , pa recimo sudski vještak pa dva svjedoka , pa domovnica pa potvrda o sudjelovanju u dom. ratu .itd.

LI
liliZG
13:13 08.03.2011.

....ili napravite kao moji susjedi, uzmite stari televizor koji će doći zablombirati, a onda izvadite flat sceen, uštekajte ga i gledajte normalo TV................bez pretplate i parade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije