Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILE

Turizam u Čileu nakon potresa

Santiago
Foto: Turismo Chile
1/3
15.03.2010.
u 15:59

U izvješću za javnost od 9. ožujka državna turistička zajednica izvještava o trenutačnom stanju turističke infrastrukture u Čileu nakon potresa 27. veljače.

Zračna luka u Santiagu trenutačno obavlja 80 posto letova prema rasporedu. Nacionalna aviokompanija LAN AIrlines potvrđuje da obavljauj 65 posto redovnih i planirani letova iz i prema Santiagu uključujući domaće i međunardone letove. Sjeverno američke kompanije Air Canada, Delata Air Lines i American Airlines ponovo su uspostavili letove prema Santiagu.

Međunarodni odlasci trenutačno su prebačeni u sektor domaćih letova, a putnici iz međunarodnog prometa rješavaju graničnu kontrolu u privremeno formiranim prostorima u šatorima zapadno od terminala. Svi putnici pozivaju se da kontaktiraju svoju aviokompaniju radi novih informacijama o redu letenja i eventualnim promjenama.

Hotelska infrastruktura
Radisson Hotel Santiago North, smješten u poslovnom i industrijskom dijelu Santiaga, zatvoren je zbog šteta nastalih od potresa, a gosti hotela su premješteni u Radisson Plazza hotel u WTC u Santiagu.

Regal PAcific Hotel - nisu prijavili nikakava oštećenja te i dalje primaju goste.

Starwood Hotels and Resorts Worldwide - hoteli ove grupacije u Santiagu nisu pretrpjeli nikakava oštećenja. Iznimka je hotel Four Points by Sheraton u Los Angelesu (južno od Santiaga) koji rezervacije počinje zaprimati od 20. ožujka.

Ritz Carlton Santiago, Marriott Santiago i Crowne Plaza Santiago normalno posluju.

Ceste i prilazi

Cesta između Santiaga i Valparaisa je otvorena, ali putovanje traje nešto duže zbog manjih oštećenja na mostovima. Port Market Valparaiso je zatvoren zbog oštećenja.

Autobusni prijevoz na dužim relacijama prema jugu Čilea vozi prema posebnom rasporedu jer su neke od prometnica oko grada Concepcióna izrazito oštećene.

Vinske regije

U vinskoj regiji Colchagua Valley, vinarije su pretpjele oštećenja podruma koja, doduše, neće utjecati na sezonu i proizvodnju vina. S povratkom struje, poslovi u vinogradarstvu, kao što je navodnjavanje, vratit će se u normalu. Transport je u funkciji. Sveukupno, iako je potres utjecao na normalan rad industrije, očekuje se da će proizvodnja vina i turizam ponovo procvjetati u vrlo kratkom roku.

Godišnji festival vina, koji se održava u ožujku, ove se godine neće održati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije