Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVLJE

Trudnice bi zbog vitamina D trebale što više boraviti na zraku

trudnica
Photos
14.05.2010.
u 13:20

Prema zaključcima studije, pomanjkanje vitamina D javlja se zbog sve manje vanjskih aktivnosti kod većeg dijela populacije.

Trudne žene ne dobivaju dovoljno vitamina D, unatoč uzimanju prenatal vitamina koji povećava razinu tog vitamina, pokazala su najnovija istraživanja provedena na Sveučilištu Colorado.

- Već nam je poznato da je vitamin D važan za zdravlje kostiju, kako majki, tako i djece, no tek počinjemo grebati po površini oko svih potencijalnih dobrobiti koje taj vitamin može imati tijekom trudnoće – objasnio je profesor Adit Ginde, jedan od autora studije.

Istraživanja objavljena u stručnim američkim časopisima pokazala su kako većina trudnih žena u SAD-u nema dovoljne količine vitamina D, a najveći je rizik kod žena tamnije puti, onih koje kožu prekrivaju iz religijskih ili kulturoloških razloga kao i kod žena koje žive u sjevernim zemljama.

Prema zaključcima studije, pomanjkanje vitamina D javlja se zbog sve manje vanjskih aktivnosti kod većeg djela populacije.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:31 14.05.2010.

zato lički medo zatvara rodilišta.Nisam zna da je toliko pametan.

VI
Vito
15:00 14.05.2010.

Trudnice bi zbog vitamina D trebale što više boraviti na zraku Evo zbog čega naši poslodavci daju otkaz trudnicama. Njima nije potrebna znanstvena metoda dokazivanja da trudnicama nije mjesto na radnom mjestu, već na zraku. Naša vlast je ujedno dobilaila znanstvenu potvrdu da je zdravije boraviti na zraku nego u stanu. Zbog toga i izbacuju obitelji s bolesnom djecom na ulicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije