Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plastična kirurgija

Tretmani strija, nažalost, daju jako skromne rezultate

vježbanje, guza
Foto: Shutterstock
28.05.2014.
u 15:15

Potrebno je uzimati veće doze vitamina C, a lokalno tretirati s hidratantnimkremama, retinolima ili s Retinom A 0,1% /tretinion/.

Na koji se kirurški ili nekirurški način mogu riješiti strija?

(Tamara, Osijek)

Strije su najčešće posljedica naglog istezanja kože koje dovodi do oštećenja elastičnih struktura u području dermisa. Istezanje se najčešće javlja u trudnoći ili pri naglom debljanju. U početku su strije gotovo uvijek crvene boje, a kasnije postaju bljeđe. Strije se najčešće javljaju na trbuhu, bokovima, grudima, stražnjici i natkoljenicama. Nažalost, svi postojeći tretmani daju skromne rezultate.

Najbolje je terapiju započeti u “crvenoj” fazi. Potrebno je uzimati veće doze vitamina C, a lokalno tretirati s hidratantnimkremama, retinolima ili s Retinom A 0,1% /tretinion/. Poboljšanje se može postići i primjenom lasera koji djeluju na crvenu boju.

Tretman blijedih strija daje još skromnije rezultate. Moguće je različitim laserima postići poboljšanje od oko 30%. Laserska zraka prodire u dermis i provocira stvaranje i restauraciju izgubljenih elastičnih komponenti.

Potrebno je 4 do 5 tretmana, svaki u razmaku od mjesec dana. Rezultati se vide šest mjeseci nakon zadnjeg tretmana.

>>Ah, te strije... Zaštitite kožu da ih ne 'zaradite'

>>PLS protiv bora i vazelin protiv strija?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije