Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre ideje

Treba vam manje od 30 minuta: Baget sa svinjskim fileom bit će apsolutni hit na vašem stolu

Tatjana Miletić/MyTastyPot
18.06.2022.
u 07:00

Sve što vam treba za ovo jelo jest ukusan, malo veći odnosno širi baget, lijep komad svinjskog filea, 10 minuta vašeg vremena i 15 minuta pečenja. A rezultat svega: za prste polizati i to za četiri osobe!

Kao i obično, kad su u pitanju recepti za kreativna i zabavna jela iza njih stoji gastroblogerica Tatjana Miletić. Mi smo uživali u ovom utješnom jelu, popravilo nam je dan i sigurno ćemo ga uskoro ponovo pripremati.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Svinjski file u bagetu

Sastojci:

1 širi baget

300-400 g svinjskog filea u komadu

1 puna žlica senfa

1 komadić maslaca za pečenje

šaka peršina

3 žlice maslinova ulja

2 režnja češnjaka

Priprema:

File posolite, popaprite i ispecite ga na gril tavi prethodno namazanoj maslacem. File pecite 3 minute sa svake strane. Napravite preljev u mužaru ili blenderu. Pečeni file premažite senfom i ostavite ga da malo odstoji, a za to vrijeme iz bageta izvucite sredinu. Baget prvo začinite iznutra s malo preljeva, a zatim ubacite meso. Zatim baget odozgor zasijecite par puta nožem po sredini i te otvore napunite preljevom. Ubacite u pećnicu i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Kad je jelo pečeno pričekajte nekoliko minuta pa ga onda narežite.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije