Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nužna okrjepa na +30

Top 10 ljetnih napitaka za osvježenje i energiju

koktel,portal
Goran Jakuš/PIXSELL
15.08.2013.
u 20:56

Sezonsko ljetno voće idealno je za brzinsko osvježenje i regeneraciju organizma. Izaberite napitak koji će vam vratiti snagu i volju!

Nije lako, ali preživjeti na +30 i to na asfaltu itekako je moguće. Postoji li bolje bezalkoholno osvježenje koje ujedno tijelo puni potrebnom energijom od ljetnih koktela i smoothieja? Naravno da ne, pogotovo kad su spravljeni od osvježavajućeg sezonskog i egzočitnog voća s dodatkom energizirajućih začina poput cimeta i đumbira. Izabrali smo za vas nekolicinu jednostvanih napitaka koji se lako i brzo spravljaju i još brže konzumiraju.

Smothie od kruške

U blender staviti četiri decilitra jogurta, četiri kruške, jednu žličicu praha stevije, jednu žličicu cimeta u prahu, jednu bananu i šest kockica leda. Izmiksati sve dok smjesa nije gusta i glatka. Poslužiti odmah.

Banana dream

Jednu bananu i dvije zrele breskve izrežemo na jednake komade i zatim im dodamo 30 grama tofua, 2 decilitra zobenog milijeka, 2 žlice sojinog jogurta s okosom vanilije i jednu žlicu javorovog sirup. Sve sastojke izmješamo štapnim mikserom u gusti napitak.

Egzotični koktel

Ogulite jedan mango, izrežite ga na manje komade i stavite u blender. Dodajte mu četiri oguljena i narezana kivija te četiri listića mente i čašu i pol soka od ananasa. Kratko izblendirajte i ohladite prije služenja.

Smoothie od celera

 

Sve što je potrebno za ovaj jednostavan i zdrav napitak su list celera, list peršina, dva lista blitve, 3/4 jabuke, 1/2 limuna i malo đumbira. Sve sastojke pomiješati i izmiksati u mikseru! 

Crvena regeneracija

 

U shakeru izmiksati jedan delilitar gela ili soka od aloe vere, jedan decilitar soka od brusnice, četiri jušne žlice koncentriranog sirupa od jabuke, jednu čajnu žlicu limunova soka i dva decilitra soka od jabuke. Napitak se pije ohlađen dva puta dnevno. 

Smoothie od lubenice i svježih krastavaca

Krastavac narežite na kockice pa ih ubacite u blender i izmiksajte zajedno sa tri četvrtine lubenice. Ovaj idealan napitak za snižavanje tlaka i očuvanje tjelesne težine pijte nakon hlađenja.

Jednostavan sok od đumbira

Ogulite korjen đumbira i narežite ga na tanke šnite. Stavite ga u posudu pa prelijte vodom. Pustite da se lagano kuha 20 do 30 minuta. Isključite, poklopite i pustite da odstoji neko vrijeme. Zatim procijedite, dodajte med ili steviju te malo soka svježe limete ili limuna, a po želji i nekoliko kockica leda.

Vitaminska bomba

 

Po jednu naranču, grejp i mango usitniti i pomiješati s celerom i peršinom te izmiksati. Tko voli može dodati i jednu bananu.

Purple sunset

Ljeto je sezona kupina koje se također mogu iskoristiti za vitaminske mješavine. Uzmite 250 grama zrelih bobica te ih pomješajte s 1,5 decilitara hladne vode i jednakom količinom nemasnog jogurta. Ukrasite s nekoliko bobica borovnice. U slast!

Dinja u sredini

Sve što je potrebno za ovo osvježenje je pola dinje, pola naranče i pola ananasa. Voće se nareže na sitne kockice i izbledira. Posluži se uz komadić dinje!

 >>Top-deset namirnica za ljetnu detoksikaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije