Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

TikTokerica otkriva zašto vam restorani daju da kušate vino - i nije da biste vidjeli sviđa li vam se

@trashqueentm
25.03.2024.
u 11:30

TikTokerica i bivša konobarica @trashqueentm istaknula je da isprobavanje vina nije da bi restorani bili sigurni da se kupcima sviđa vino.

Ako ste ikada bili u restoranu koji poslužuje vino, čak i neku cjenovno pristupačniju opciju, vjerojatno ste vidjeli da prije samog posluživanja, konobari donose bocu te daju gostima da ga isprobaju. Kad vidite da se to događa, stol naručuje jednu od dvije opcije: ili jednu čašu vina iz već otvorene boce vina, ili cijelu bocu vina za svoj stol, piše Comic Sands

Ako su naručili potonje, boca bi na stol stigla neotvorena i zapečaćena, obično čepom. U skladu s vinskim bontonom, poslužitelj bi zatim razbio pečat ispred ljudi koji sjede za stolom i dao im priliku da probaju vino.

 

@trashqueentm 🍷🍷🍷 #WineTasting #CorkTaint #CorkedWine #sommelier ♬ original sound - MSW

Ali, TikTokerica i bivša konobarica @trashqueentm istaknula je da isprobavanje vina nije da bi restorani bili sigurni da se kupcima sviđa vino, nego im je to potvrda da se vino nije pokvarilo. Dodaje i da bi uvijek trebali probati vino prije nego što poslužitelj napusti stol, samo kako bi bili sigurni da je vino još svježe. 

Ono što se može dogoditi je da se na čepu razvije plijesan i zakiseli vino. Ako ikada probate vino i miriše na plijesan ili ocat te je lošeg okusa, recite to svome konobaru i on će vam ili zamijeniti vino ili ga skinuti s vašeg računa, ovisno o vašim preferencijama.

VEZANI ČLANCI: 

Mnogi korisnici TikToka su bili šokirani što restorani nisu otvoreniji u vezi s ovim procesom. Neki su bili zabrinuti što će se dogoditi ako im se ne svidi savršeno dobro vino. No, @trashqueentm je uvjerila zabrinute gledatelje da, iako je ovaj proces osmišljen ​​kako bi se izbjeglo da kupci piju loše vino i razbole se, poslužitelji i restorani i dalje brinu o iskustvu svojih kupaca i žele da oni uživaju u vinu koje su naručili.

VEZANI ČLANCI: 

Dakle, ako ikada naručite vino i s njime je sve u redu, ali vam se ne sviđa okus, možete i to reći svome konobaru, a oni će dati sve od sebe kako bi poboljšali vaše iskustvo. TikTokerica je dodala da, iako bi kupci mogli biti zabrinuti da će uzalud potrošiti bocu vina naručivanjem cijele boce samo da bi je odbili, ‘dobra boca vina nikada neće propasti’. Umjesto da se posluži u boci, poslužit će se u večernjoj rotaciji vina koja se koriste za točenje pojedinačnih čaša.

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

 

Komentara 2

DU
Deleted user
16:59 25.03.2024.

Treba zabranit tik tok

DU
Deleted user
15:42 25.03.2024.

Da. Vino se kuša već od vremena faraona...a može biti i ranije, i sad se nađe jedna kvočka kako bi svima objasnila ...zašto????!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije