Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog živca u uhu...

TikTok korisnici tvrde da doživljavaju 'ušni orgazam', a liječnik potvrdio: 'Moguće je!'

Štapići za uši
Shutterstock
18.08.2023.
u 16:30

Vrlo je vjerojatno da tada nabubri tkivo u uhu, odnosno da "ušni orgazam" za posljedicu ima oteklinu u ušnom kanalu, kaže dr. Raj.

Popularni britanski 'TikTok liječnik' dr. Karan Raj često na svom profilu objavljuje detalje i objašnjenja nekih manje poznatih medicinskih činjenica, a nedavno je odgovorio na video u kojem korisnici tvrde da mogu doživjeti 'orgazam ušiju'. "To stvarno postoji!" rekla je tako žena u videu koji je na platformi prikupio više 7,5 milijuna pregleda, a u kojem pita "ako ne bi trebala stavljati pamučne štapiće u uši, zašto je evolucija tamo stavila gumb za sreću?..."

Ona naime tvrdi da orgazam najlakše doživi - baš kada štapić s vatom gurne u uho, a ako vam se događa nešto slično, dobro je da znate da je riječ o 'ušnom orgazmu!' koji zaista postoji, napisao je pored videa 'TikTok liječnik'.  On je tako objasnio da se vršak živca vagus; inače glavnog živca parasimpatičkog sustava koji kontrolira nevoljne funkcije poput probave i otkucaja srca i koji je povezan s vaginalnim orgazmom; proteže sve do uha. 

@dr.karanr

Eargasm @wtfaleisa

♬ original sound - Dr Karan Raj

Taj živac, ističe dr. Raj, prenosi signale između mozga i srca i probavnog sustava, a njegova masaža može izazvati umirujući i euforičan osjećaj nalik na seksualni vrhunac. "Vrlo je vjerojatno da tada i nabubri tkivo u uhu, odnosno da "ušni orgazam" za posljedicu ima oteklinu u ušnom kanalu", objasnio je dr. Raj.

Inače, neki stručnjaci upozoravaju da se štapići za uši uopće ne bi trebali koristiti jer se njima vosak iz uha samo potiskuje dublje u kanal, a Raj napominje i da 'ušni orgazam' ne uzrokuju samo štapići s vatom na vrhu, već se kod nekih javlja čak i zbog vibracija od glazbe, pjevanja, grgljanja ili zijevanja.

"Taj fenomen može objasniti i zašto su uši mnogima erogene zone", dodao je. A dok jednima pomažu da dosegnu vrhunac, drugima živci u ušima vode do toga da osjete simptome prehlade. "Kod nekih ljudi spomenuti nervus vagus izaziva automatski kašalj jer mozgu 'greškom' javlja i da im je nešto u grlu...", objasnio je, a prenosi NY Post.

Liječnik iznenadio svoje pratitelje otkrićem da kremiranjem ljudsko tijelo ne postaje pepeo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije