Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Tepisi vam trebaju osvježenje? Napravite mirisnu otopinu od tri sastojka!

Shutterstock
22.11.2022.
u 11:30

Korisnica Tik Toka @washy_wash_cleantok demonstrirala je svoj jednostavni trik na čupavom tepihu

Prašinu, blato i uobičajeno prolijevanje teško je izbjeći u kući, a osobito kada su u pitanju tepisi. Ponekad i ne možete uvijek vidjeti prljavštinu u njima, ali neugodni mirisi i pojava alergija mogu biti znak da im je potrebno čišćenje. Prema riječima stručnjaka za čišćenje, ne trebate provoditi sate ribajući, zapravo sve što trebate je soda bikarbona i neki prirodni mirisi, piše Express.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Korisnica Tik Toka @washy_wash_cleantok demonstrirala je svoj jednostavni trik na čupavom tepihu. Koristila je mješavinu sode bikarbone, eteričnog ulja lavande i sušenog ružmarina kako bi napravila otopinu za čišćenje. Preko svjetlosivog, čupavog tepiha, izlila je veću količinu svakog sastojka u sito, a zatim je mješavinu nanijela na cijeli tepih. Koristila je otprilike jednu šalicu sode bikarbone, četiri kapi eteričnog ulja i dvije žličice sušenog bilja.

- Pospite svuda po tepihu i ostavite da odstoji 10-15 minuta - rekla je stručnjakinja.

Kako smjesa prodire u vlakna, soda bikarbona neutralizira bakterije koje uzrokuju neugodne mirise, dok mirisno ulje i bilje ostavljaju dugotrajan miris. Na kraju trebate samo usisati tepih, kako bi on ostao čist i svjež. 

@washy_wash Smart cleaning #freshenup #rugcleaning #dirty #fypシ゚viral #CleaningTiktok #howto ♬ Chill Like That - Sunday Scaries & PiCKUPLiNES

- To je najbolje rješenje ako želite trenutno osvježiti bilo koji tepih u kući - zaključila je.

Naravno, možete upotrijebiti i neke druge mirise ako želite. Primjerice, umjesto ružmarina možete upotrijebiti dvije do tri žlice sušenog cimeta, a muškatni oraščić ili mješavina začina također bi trebali djelovati zajedno sa sodom bikarbonom. Kombinirajte s eteričnim uljem drveća za iznimno dugotrajan miris. 

Uklonite kamenac s glačala uz pomoć jednog iznenađujućeg sastojka: Bit će kao novo!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije