Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDI ISPROBATI

Tenisice imaju neugodan miris? Evo kako ga se brzo i lako možete riješiti

Shutterstock
12.07.2022.
u 11:30

Nakon dugotrajnog nošenja tenisica kada je vani vruće, često ostaju vrlo neugodni mirisi. No, možete ih ukloniti na jednostavan način, koristeći nekoliko prirodnih sastojaka

Ako imate tenisice koje nosite svaki dan, vrlo je vjerojatno da će, posebno sada po vrućinama, početi širiti neugodne mirise, no srećom postoji nekoliko savjeta s kojima ćete ih lako i jednostavno i riješiti se nepoželjnih mirisa, piše Express.

Prašak za pecivo je vrlo učinkovit u uklanjanju mirisa, a većina ga ima u svojoj kuhinji. Ono što trebate napraviti je u stare hulahupke ubaciti nekoliko mjerica praška za pecivo, zavezati ih i staviti u cipele.

Osim toga, možete u cipele staviti i dvije ili tri neiskorištene vrećice čaja, ovisno o tome koliko zaudaraju, i ostaviti da stoje 24 sata. 

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Treća stvar koju možete napraviti kako biste uklonili neugodne mirise je upotrijebiti deterdžent za pranje rublja i ocat. Ako se tenisice mogu prati u perilici rublja, stavite ih na laganu temperaturu s malom količina deterdženta za rublje i jednom čašom octa. Nemojte dodavati omekšivač jer bi ih on mogao uništiti, a nakon što se operu, tenisice stavite da se suše na suncu.

Neki savjetuju i da tenisice stavite u zamrzivač; prvo s njih uklonite svu prljavštinu, zatim ih zamotajte u plastičnu foliju i na nekoliko sati stavite u zamrzivač. Hladnoća dokazano djeluje kod uklanjanja mirisa, a folija će zaštititi hranu od kontaminacije. 

Posljednji savjet uključuje zdjelicu i alkohol, a vrlo je jednostavan; napunite zdjelicu alkoholom, natopite komadić vate i alkohol nanesite na potplat cipele dok ga potpuno ne prekrijete. Budući da je prirodni antiseptik, alkohol će dezinficirati cipelu i 'isušiti' miris. 

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!  


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije