Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rizik od smrti

Tablete za spavanje ne utječu dobro na zdravlje

spavanje
Photos.com
01.03.2012.
u 06:05

Pacijenti koji popiju manje od 18 tableta godišnje mogli bi umrijeti prije nego oni koji uopće ne uzimaju tablete za spavanje.

Tablete za spavanje mogle bi povećati rizik od prerane smrti, upozoravaju američki znanstvenici.

Njihovom je studijom provedenom u Jackson Hole Centru u Wyomingu naime utvrđeno da bi čak i pacijenti koji popiju manje od 18 tableta godišnje mogli umrijeti prije nego oni koji uopće ne uzimaju tablete za spavanje. Kako objašnjavaju – što je veća doza, veći je i rizik.

Utjecaj je najveći bio među dobnim skupinama od 18 do 55 godina iako nije utvrđeno zbog čega. U konačnici je zaključeno da bi ljudi koji piju tablete za spavanje trebali razmisliti o nekim drugim oblicima terapija poput kognitivne bihevioralne terapije, prenosi Daily Mail.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
liliZG
11:52 01.03.2012.

...ma nemojte nam reći.......

FE
Felicijen
14:34 01.03.2012.

...a oni koji umru prije, živjet će kraće od onih koji umru kasnije...

SI
silversurfer22
14:52 01.03.2012.

..kao i što nepušači umiru zdraviji od pušača...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije