Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulične mačke

Svaka maca s Prave šape ima svoju priču, volonterke se brinu za njihov sretan kraj

maca
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
26.02.2014.
u 19:13

O tome što rade možete čitati i na njihovoj Facebook stranici, a snimile su i video s predavanja u OŠ Jelkovec

Mirna i Katarina udružile su svoje znanje i umijeće i posvetile ih - mačkama. I to mačkama koje žive na ulicama grada. Hrane ih, liječe i što je najvažnije - brinu se da se mačke što manje razmnožavaju.

Njihov rad može se pratiti i na Facebook stranici grupe Prava šapa koju su osnovale s još nekoliko volontera, a sa svojim radom upoznale su i učenike Osnovne škole Jelkovec.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

– U školu nas je pozvala profesorica biologije i kemije Sanja Červeny, a razgovarali smo i o prevenciji nekontroliranog razmnožavanja koje vodi do prevelikog broja uličnih mačaka - kaže Mirna i dodaje kako im je cilj bio upoznati djecu i s problemom napuštanja kućnih ljubimaca. Kako svaka maca s Prave šape ima svoju priču, ispričale su neke od njih i pokazale što se sve uličnim mačkama može dogoditi.

Pogledajte video koji su snimile

http://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/macak-bez-imena-sklonista-i-dekice-ali-s-puno-sarma-trazi-siguran-dom-922444

http://www.vecernji.hr/moj-kvart/nezaposlena-inzenjerka-iva-vec-osam-godina-hrani-macke-bez-doma-914140

Komentara 1

LI
lightscientist
18:00 07.03.2014.

Bravo cure! Svaka cast :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije