Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kancerogeni i agresivni glioblastom

'Suprug je mislio da ga varam, što nam je skoro uništilo brak, a njegova je paranoja bila posljedica tumora mozga'

Brain Tumor Researc
04.09.2023.
u 14:30

Odmah nakon operacije raspoloženje mu se popravilo, a njegova se osobnost polako počela vraćati", rekla je Gemma. “Osjećali smo se bolje znajući da postoji nešto što možemo okriviti za njegovo ludo ponašanje i da nam se brak nije raspao."

Otac četvero djece iz Andy Hamptona bio je uvjeren da ga vara supruga Gemma, s kojom je tada tri godine bio u braku, pa se u kratko vrijeme udaljio od nje, ali i od svoje djece i počeo pokazivati nedostatak interesa za svoju obitelj, što nije nalikovalo na njega. “Ubrzo nakon što sam rodila Henley, primijetila sam velike promjene u Andyjevoj osobnosti”, priča Gemma. “Zamolila bih Andyja da mu promijeni pelenu, na što bi on rekao da ga boli glava i neka ja to učinim.” Isprva je Gemma, kaže, vjerovala da se suprug muči s prilagodbom na novu dinamiku u obitelji s malom bebom, no ponašanje mu se nastavilo pogoršavati, a ubrzo je počela imati osjećaj da je on i ne sluša dok mu nešto govori. “Budući da sam stalno ukazivala na stvari koje je radio pogrešno, njegova paranoja ga je natjerala da vjeruje u zamišljene situacije”, objasnila je.

“Stalno je govorio da zna da je sve u njegovoj glavi, ali da ne može zaustaviti ružne misli. Krivio me za lude stvari, koje nikada ne bih napravila. Između ostalog, optuživao me da imam ljubavnika." Jedno kraće vrijeme odnos im je, kaže, bio jako loš, no onda je ona počela shvaćati da njezin suprug uopće nije svoj.

Do svibnja 2023. Andy je bio potpuno rastresen, a vrhunac je za Gemmu bio kada je shvatila da ne može vratiti poplun na krevet, što joj je ''upalilo alarm''. Odvela ga je tada liječniku, a on je Andyju dijagnosticirao kancerogeni i agresivni tumor na mozgu, glioblastom. Liječnik im je objasnio da glioblastomi mogu uzrokovati promjene u ponašanju, potičući i psihijatrijske simptome kao što su zabluda i zbunjenost, što bi moglo objasniti Andyjeve postupke. Dana 31. svibnja Andy je podvrgnut operaciji uklanjanja kancerogenog tkiva i započeo je šest tjedana kombinirane radioterapije i kemoterapije.

"Odmah nakon operacije raspoloženje mu se promijenilo, a njegova se osobnost počela vraćati", ispričala je Gemma za NY Post. “Osjećali smo se bolje znajući da postoji nešto što možemo okriviti za njegovo ludo ponašanje i da nam se brak nije raspao.” Sada je par, kaže ona, potpuno usredotočen na borbu s rakom i volontiranje u Brain Tumor Research, britanskoj dobrotvornoj organizaciji koja ima za cilj pronaći lijek za tumore na mozgu.

"Oni ubijaju više muškaraca mlađih od 70 godina nego rak prostate, ali samo 1% nacionalne potrošnje za istraživanje raka ide za tu razornu bolest", kaže Emma. "Odlučni smo to promijeniti, ali samo zajedničkim radom možemo poboljšati mogućnosti liječenja za pacijente i, u konačnici, pronaći lijek."

Loše za zdravlje: Ove namirnice prije kuhanja nikada ne biste trebali prati!

Komentara 1

ZA
zagabria4
15:29 04.09.2023.

Duplo stariji od nje, u 3 godine 4 djece, nije čudo što je mislio da ga vara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije