Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Stvara li vaša perilica rublja čudne zvukove?

Perilice rublja
iStock
26.01.2023.
u 13:12

Ako vaša perilica proizvodi čudne zvukove, možda je vrijeme da razmislite o njezinoj zamjeni. Međutim, određivanje najboljeg vremena za zamjenu perilice može biti teško. Što ako Vaša perilica proizvodi čudne zvukove?

Prvo, trebali biste pokušati dijagnosticirati problem. Neki uobičajeni uzroci čudnih zvukova u perilicama rublja uključuju istrošene ležajeve bubnja, labave dijelove i neispravan remen. Ako je problem nešto manje, poput olabavljenog dijela ili istrošenog remena, možda ga je moguće riješiti jednostavnim popravkom. Međutim, ako je problem ozbiljniji, poput istrošenih ležajeva bubnja, možda bi bilo najbolje zamijeniti Vašu perilicu rublja.

Drugo, uzmite u obzir koliko je stroj star. Ako je vaša perilica starija od 8-10 godina, možda je pri kraju svog životnog vijeka. Perilice rublja, kao i svi uređaji, imaju ograničen vijek trajanja, a kako stare, veća je vjerojatnost da će imati problema. Ako je vaš stroj stariji i pokazuje znakove istrošenosti, možda je vrijeme da ga zamijenite.

Treće, uzmite u obzir troškove popravaka. Ako troškovi popravaka postanu previsoki, možda bi bilo isplativije zamijeniti stroj. Novi stroj će imati jamstvo, koje će vas zaštititi od skupih popravaka u budućnosti.

Četvrto, razmislite o energetskoj učinkovitosti Vaše perilice. Starija perilica rublja možda neće biti energetski učinkovita kao noviji model. Nadogradnja na noviji, energetski učinkovitiji model može Vam dugoročno uštedjeti novac na računima za režije.

 

Kada je vrijeme za zamjenu perilice rublja?

Na kraju, razmislite o veličini i kapacitetu vašeg stroja. Ako ste prerasli svoj trenutni stroj ili vam se čini da stalno perete višestruko rublje, možda je vrijeme da razmislite o većem stroju.

Zaključno, ako Vaša perilica proizvodi čudne zvukove, možda je vrijeme da razmislite o njezinoj zamjeni. Najbolje vrijeme za zamjenu perilice rublja ovisi o različitim čimbenicima kao što su starost, trošak popravka, energetska učinkovitost i veličina. Ako imate problema s perilicom rublja, najbolje je da stručnjak dijagnosticira problem i da preporuku. Također je uvijek dobra ideja razmotriti najnovije modele i značajke dostupne na tržištu, kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolji stroj za svoje potrebe i budžet.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije