Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koliko ih vi često perete?

Stručnjakinja za čišćenje tvrdi da većina nas ne pere svoje jastučnice dovoljno često

shutterstock
25.09.2023.
u 09:30

Stručnjakinja za čišćenje rekla je da većina nas ne čisti svoje jastučnice dovoljno često unatoč tome što je čista površina ključ za čistu kožu i zdravlje dišnog sustava.

Svi znamo koliko je važno održavati naše domove čistima i urednima, a sjajno mjesto za početak je spavaća soba, jer se na nju često gleda kao na utočište i mjesto odmora. Čist krevet nije važan samo za dobar san i opuštanje, već je, važan i za vaše zdravlje. Jastučnice su posebno u bliskom kontaktu s nama svakodnevno, a prema stručnjakinji za čišćenje na TikToku, Chanteli Mili, češće pranje i mijenjanje naših jastučnica je ključ za čišću kožu i zdravlje dišnog sustava, prenosi Mirror.

Stručnjakinja za čišćenje podijelila je svoje savjete u viralnom videu, u kojem je rekla da većina nas ne pere svoje jastučnice onoliko često koliko bi trebali. Objašnjavajući, Chantel - koja objavljuje pod korisničkim imenom @Mama_mila_ - pozvala je svoje pratitelje da poslušaju njezin savjet i češće čiste svoje jastučnice te je rekla: 'Ovo je vaš prijateljski podsjetnik da odete i operete svoju jastučnicu. Jastučnice nakupljaju znoj i ulja koja mogu dovesti do akni i alergija'.

 

@mama_mila_ Your pillowcase is key to clearer skin and respiratory health ☁️ #cleaninghacks #howtoclean #bathroomaesthetic ♬ original sound - Ian Asher

Chantel je rekla gledateljima da je važno prati jastučnice svaka tri do četiri dana koristeći blagi tekući deterdžent i dvije do tri kapi ulja eukaliptusa kako bi se riješili svih alergena ili grinja. Stručnjakinja za čišćenje dodala je: 'Nikada nemojte koristiti omekšivač jer može ostaviti talog koji može uzrokovati prištiće, umjesto toga odaberite bijeli ocat'.

Komentatori su bili oduševljeni savjetom, iako su neki bili zabrinuti da bi ocat mogao ostaviti miris na jastučnicama i drugim predmetima u vašem pranju. Međutim, Chantel ih uvjerava da on dezodorira i ostavlja vašu odjeću nevjerojatnim mirisom.

VEZANI ČLANCI: 

Mnogi su hvalili ove savjete i nazivali ih nevjerojatnim, a neki su korisnici o njima raspravljali. Tako je jedan korisnik rekao da bi pranje jastučnica samo jednom tjedno trebalo biti dovoljno. Međutim, u odgovoru je jedan TikToker istaknuo da to nije slučaj za one koji pate od alergija ili problema s kožom.

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije