Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprječava da se vrati

Stručnjakinja za čišćenje otkrila prirodno rješenje za uklanjanje plijesni: ‘Potrebna su vam samo tri sastojka!’

Shutterstock
17.11.2022.
u 09:35

Chantel je u bočicu s raspršivačem ulila šalicu octa, 20 kapi ulja klinčića i 20 kapi ulja čajevca

Stručnjakinja za čišćenje podijelila je recept za jednostavan sprej koji uklanja plijesan i sprječava da se ponovno vrati. Chantel Mila, koja se na Tik Toku zove Mama Mila u videu je otkrila da ona koristi samo tri prirodna proizvoda, odnosno ocat, ulje klinčića i ulje čajevca, piše Daily Mail.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Chantel je u bočicu s raspršivačem ulila šalicu octa, 20 kapi ulja klinčića i 20 kapi ulja čajevca. Objasnila je da kiselost octa pomaže riješiti se spora plijesni, a ulje klinčića služi sličnoj svrsi, budući da njegova svojstva protiv gljivica također ubijaju spore plijesni. Također, ulje čajevca djeluje protiv gljivica i bakterija, te je sposobno ubiti sve vrste plijesni i spriječiti njihovo ponovno pojavljivanje. 

Objasnila je da raspršuje miješavinu na površinu sklonu plijesni i ostavlja dvadesetak minuta dok sprej obavlja 'svoj posao', a nakon toga samo ispere vodom. Video je dobio veliki broj pregleda, a mnogi su zahvalili Chantel na njezinom jednostavnom triku za uništavanje plijesni.

@mama_mila_ How to rid mould & prevent it from returning 🧼 #cleaninghacks #bathroomcleaning #hometips ♬ Angeleyes (Sped Up Version) - april aries bae (SVT)

- Odlično, hvala! - napisala je jedna korisnica. 

- Obožavam naučiti nove stvari na ovoj aplikaciji. Jedva čekam ovo isprobati! - dodala je druga. 

No, upozorila je i da, iako se plijesan može očistiti, njen miris često ostaje tjednima. 

Uklonite kamenac s glačala uz pomoć jednog iznenađujućeg sastojka: Bit će kao novo!  

Komentara 2

Avatar SAM
SAM
10:32 17.11.2022.

Treba li i koja žablja dlaka i krilo šišmiša?

BO
Bojans
13:21 17.11.2022.

Kao da te kapi ljudi imaju doma. Mogla je još toga nabrojit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije